Για το μακαρόνι από κολοκύθι τα έχουμε ξαναπεί! Υποκαθιστά τέλεια τα μακαρόνια και τρώγεται τόσο ωμό, όσο και ελαφρώς βρασμένο. Μπορείτε να το φάτε με πολλούς τρόπους, αλλά αυτό το κρεμώδες πέστο με αβοκάντο και βασιλικό, είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους, γιατί δεν χρειάζεται καθόλου προσθήκη λαδιού.
Υλικά:
4-5 μεγάλα κολοκύθια (ή 8 μικρά)
2 ώριμα αβοκάντο
1 φλιτζ. φύλλα βασιλικού
Λίγα ντοματίνια για διακόσμηση
Πιπέρι
Λίγο θαλασσινό αλάτι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα κολοκύθια. Έχω αγοράσει από το διαδίκτυο ένα μηχάνημα το οποίο «κόβει» το κολοκύθι σε σχήμα μακαρονιού, αλλά πριν από αυτό χρησιμοποιούσα ένα peeler για να το κόψω σε λεπτές λωρίδες και κάνει μια χαρά τη δουλειά του. Άλλωστε η γεύση είναι η ίδια!
Σε ένα multi, τοποθετούμε τα ώριμα αβοκάντο, αφού τα έχουμε καθαρίσει, τα φύλλα βασιλικού και το αλατοπίπερο και τα χτυπάμε καλά, μέχρι να αποκτήσει το μείγμα κρεμώδη υφή.
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τα μακαρόνια μας , ρίχνουμε από πάνω το πέστο και ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού. Ρίχνουμε μερικά ντοματίνια από πάνω για χρώμα και σερβίρουμε.
Θα έχουμε 4 μερίδες.
Ακόμα κι αν δεν θέλετε να κάνετε τα μακαρόνια από κολοκύθι, δοκιμάστε αυτό το πέστο σε μακαρόνια ολικής άλεσης. Είναι πολύ πιο υγιεινό και ελαφρύ από το κανονικό πέστο και δεν χάνει καθόλου σε γεύση.
One comment
Apos
Τα κολοκυθια δεν τα βραζουμε; Απλα τα καβουμε και τα βαζουμε στο πεστο;