Το καλό με τις γλυκοπατάτες είναι ότι θέλουν πολύ λιγότερο χρόνο στον φούρνο από τις πατάτες, είναι πιο νόστιμες, πιο υγιεινές και απλά τις «πετάς» στον φούρνο για να γίνουν.

Υλικά:

3 μεγάλες γλυκοπατάτες

1 πιπεριά πράσινη

Μισό κρεμμύδι

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας κουρκουμά

Λίγο θαλασσινό αλάτι

2 κλωναράκια δεντρολίβανο

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο.

Ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια, ακριβώς όπως θα κόβαμε και τις πατάτες φούρνου. Εγώ γενικά προτιμώ τις πορτοκαλί γλυκοπατάτες, αλλά μπορείτε να κάνετε συνδυασμούς ή να προτιμήσετε τις λευκές.

Κόβουμε την πιπεριά σε κομμάτια και το κρεμμύδι το ίδιο.

Σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους βάζουμε τις πατάτες μαζί με το κρεμμύδι και την πιπεριά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον κουρκουμά , το αλάτι και ανακατεύουμε καλά τα λαχανικά μας.

Προσέχουμε οι πατάτες να έχουν κενό η μία από την άλλη.

Βάζουμε τα κλωνάρια του δεντρολίβανου στο ταψί.

Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.

Φωτογραφίες: Γιάννης Μακρογιαννέλης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *