Οι φράουλες είναι πολύ νόστιμες, αλλά συχνά τις αγοράζουμε και αρχίζουν να χαλάνε πριν ακόμα τις καταναλώσουμε όλες. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να αξιοποιήσετε τις ώριμες φράουλες που έχετε στο ψυγείο, δεν χρειάζεται ψήσιμο και, φυσικά, δεν έχει ζάχαρη.

Υλικά:

Για την βάση της τάρτας:

10 χουρμάδες (χωρίς ζάχαρη)

½ φλιτζ. φουντούκια

½ φλιτζ. καρύδια

1 κουτ. σούπας μέλι

1 κουτ. σούπας λάδι καρύδας

Για την γέμιση:

1 φλιτζ. φράουλες

400ml γάλα καρύδας

2 κουτ. σούπας λάδι καρύδας

1 κουτ. σούπας μέλι

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε ζεστό νερό μέχρι να μαλακώσουν και αφαιρούμε το κουκούτσι. Βάζουμε όλα τα υλικά για την βάσεις σε ένα multi και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στη συνέχεια, χωρίζουμε το μείγμα σε 8 μέρη και με τα χέρια μας τα απλώνουμε μέσα σε φορμάκια για μάφιν, είτε σιλικόνης, είτε χάρτινα (τα χάρτινα τα βάζουμε μέσα σε ένα ταψί για μάφιν).

Τα βάζουμε στο ψυγείο.

Στο multi χτυπάμε όλα τα υλικά για την γέμιση.

Με ένα κουτάλι, γεμίζουμε τα ταρτάκια και τα βάζουμε πάλι στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

Σερβίρουμε με φρέσκιες φράουλες.

Θα έχουμε 8 ταρτάκια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *