Τα κλασσικά μακαρόνια με κιμά σε μία εκδοχή χωρίς αλεύρι. Φαντασία να υπάρχει και όλα γίνονται.

Υλικά:

4 μεγάλα κολοκύθια

Για τον κιμά:

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 κουτ. σούπας πελτέ  ντομάτας (βιολογική, χωρίς ζάχαρη)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πιπεριά (ό,τι χρώμα θέλετε) κομμένη σε λωρίδες

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα κολοκύθια. Έχω αγοράσει από το διαδίκτυο ένα μηχάνημα το οποίο «κόβει» το κολοκύθι σε σχήμα μακαρονιού, αλλά πριν από αυτό χρησιμοποιούσα ένα peeler για να το κόψω σε λεπτές λωρίδες και κάνει μια χαρά τη δουλειά του. Τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε μία κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα τον κιμά, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Βάζουμε μέσα τις πιπεριές και τον πελτέ ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2μισή ώρα. Προσωπικά δεν μου αρέσει να έχει ο κιμάς πολλά υγρά, τον προτιμώ πιο πηχτό, οπότε δεν προσθέτω πολύ νερό.

Εάν σας αρέσει η μπόλικη σάλτσα, προσθέστε και λίγο νερό ακόμα.

Σερβίρουμε τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια κολοκυθιού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *