Αν είστε από εκείνους που θεωρείτε τη γαλοπούλα ξενέρωτη και άγευστη, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσετε.
Σε μία προσπάθεια να μειώσω αρχικά το κόκκινο κρέας (και γενικά το κρέας, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση) ξεκίνησα πριν αρκετά χρόνια να πειραματίζομαι με τα μπιφτέκια γαλοπούλας. Το πρόβλημα ήταν ότι μου έβγαιναν πολύ στεγνά και κάπως άγευστα.
Έπειτα από αρκετές δοκιμές, βρήκα μία συνταγή για τα απόλυτα ζουμερά μπιφτέκια γαλοπούλας, γεμάτα λαχανικά και χωρίς ψωμί ή φρυγανιά, αλλά με βρώμη, η οποία δεν περιέχει και γλουτένη!
Και συνοδεύονται τέλεια με σαλατούλα!
Υλικά:
1 kg κιμάς γαλοπούλας
1 κολοκυθάκι
1 καρότο
½ ντομάτα
½ κρεμμύδι
½ πιπεριά (κόκκινη, κίτρινη ή πορτοκαλί)
¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
½ φλιτζ. βρώμη
αλατοπίπερο
κουρκουμάς (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Απλώνουμε μία λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Σε ένα multi βάζουμε όλα τα λαχανικά μας και τα χτυπάμε.
Σε ένα μπολ, βάζουμε τον κιμά γαλοπούλας, τα αλεσμένα λαχανικά, το ελαιόλαδο, την βρώμη και το αλατοπίπερο και ζυμώνουμε.
Αν δούμε ότι το μείγμα μας, έχει πολλά ζουμιά (καμιά φορά τα λαχανικά είναι πιο ζουμερά) συμπληρώνουμε λίγη βρώμη.
Μόλις το μείγμα μας έχει ομογενοποιηθεί, πλάθουμε τα μπιφτέκια μας σε μεσαίο μέγεθος και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα.
Ψήνουμε για 30 λεπτά.
Θα έχουμε περίπου 15 με 17 μπιφτέκια.
Υπάρχει και βίντεο με τη συνταγή μου!