Όταν σκέφτομαι μπισκότα, σκέφτομαι αυτόματα να τα βουτάω σε ένα δροσερό ποτήρι με γάλα. Μπορεί πλέον το ποτήρι με το γάλα να μην μου φαίνεται τόσο λαχταριστό, αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ σε μπισκότα. Οι λόγοι είναι πολλοί. Αρχικά μπορείς να τα φας κάθε ώρα της ημέρας. Είναι τέλεια με τον καφέ το πρωί, μετά το μεσημεριανό, αλλά και το απόγευμα. Επίσης, δεν είναι τόσο γλυκά, ώστε να νιώθεις ότι «λιγώνεσαι» και τέλος, μπορείς να βάλεις πολλά διαφορετικά υλικά μέσα και με την ίδια συνταγή να έχεις παραλλαγές.
Υλικά:
3/4 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου
1/2 φλιτζ. αλεύρι καρύδας
1/2 κουτ. γλυκού baking powder
1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουτ. σούπας κανέλα
1/4 φλιτζ. λάδι καρύδας λιωμένο
1 κουτ. γλυκού βανίλια
1/4 φλιτζ. μέλι
3 αβγά
1/4 φλιτζ, γάλα καρύδας (ή γάλα αμυγδάλου)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αβγά και προσθέτουμε το λάδι καρύδας και το μέλι μέχρι να αναμειχθούν. Ρίχνουμε και το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Μέσα στο μείγμα προσθέτουμε την κανέλα, την βανίλια, την σόδα και το baking powder και σιγά σιγά ρίχνουμε και το αλεύρι αμυγδάλου, μαζί με την καρύδα.
Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 10 κομμάτια, τα κάνουμε μπαλίτσες και τα πιέζουμε λίγο με το χέρι μας πάνω στην λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 20 λεπτά.
One comment
Αντωνία Παυλοπούλου
Καλησπέρα, πόσες μερες διατηρούνται στο ψυγείο;