Για μικρούς και μεγαλους!
Θα έχετε δει φαντάζομαι ότι περνάω τη φάση της βάφλας. Κυρίως, επειδή με έχει βολέψει να φτιάχνω το μείγμα τσακ μπαμ και να το βάζω στη βαφλιέρα, αντί να είμαι από πάνω από ένα τηγάνι και να γυρίζω pancakes.
Βέβαια, ποτέ μη λες ποτέ, γιατί με βλέπω σε λίγο καιρό να σας δίνω πολλές συνταγές για pancakes μιας και τα λατρεύει το λουκουμάκι!
Έχουμε και λέμε για τις αλμυρές βάφλες με καρότο, είναι πανεύκολες και θρεπτικές, φουλ στο καρότο. Το τυράκι είναι προαιρετικό, οπότε αν δεν το τρώτε ή δεν θέλετε να το βάλετε μπορείτε να το παραλείψετε.
Εγώ σας προτείνω το ανθότυρο και το μανούρι που είναι χαμηλά σε αλάτι σε περίπτωση που θέλετε να δώσετε τις βάφλες σε μωράκι κάτω του έτους και προσέχετε το αλάτι, αλλά γενικά μπορείτε να βάλετε ό,τι θέλετε!
Για το άμυλο ταπιόκας τώρα, το γνωστό θέμα συζήτησης, μπορείτε να το παραλέψετε απλά οι βάφλες σας θα γίνουν πιο τριφτές και δεν θα έχουν αυτό το ωραίο μαστιχωτό!
Εννοείται, οι βάφλες είναι κατάλληλες από 6 μηνών λουκούμια!
Φύγαμε για συνταγή!
Υλικά:
1,5 φλιτζ. αλεύρι βρώμης
2 καρότα τριμμένα λεπτά
2 κουτ. γλυκού baking powder
¾ φλιτζ. γάλα αμυγδάλου (ή οποιοδήποτε γάλα της επιλογής σας)
¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 αβγά
1 κουτ. σούπας άμυλο ταπιόκας
λίγο ανθότυρο ή μανούρι (προαιρετικά)
λίγος δυόσμος
αλάτι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, το λάδι και το γάλα.
Προσθέτουμε το baking powder, την ταπιόκα και το αλεύρι βρώμης και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζουμε μέσα τα καρότα και τρίβουμε το τυρί. Βάζουμε και τον δυόσμο μας ψιλοκομμένο.
Ρίχνουμε όσο αλάτι επιθυμούμε και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
Ψήνουμε τις βάφλες μας, ακολουθώντας τις οδηγίες της βαφλιέρας μας.
One comment
Ιωαννα
Γεια! Θέλω να φτιάξω τις βάφλες καρότου και αναρωτιέμαι αν μπορώ να αντικαταστήσω με κάτι άλλο το άμυλο ταπιοκας