Ιδανικό για σνακ!
Τελευταία έχω αποκτήσει μία αγάπη για τα αλμυρά κέικ! Είναι τέλειο σνακ, μπορείς να τα πάρεις παντού μαζί σου και μπαίνουν και κατάψυξη για τις δύσκολες ώρες!
Κάπως έτσι, βρέθηκα μια μέρα να τρίβω καρότα για να φτιάξω το συγκεκριμένο κέικ. Το καρότο δίνει μία γλυκύτητα, ενώ το τυρί την ισορροπεί. Αν θέλετε περισσότερη ένταση, προτιμήστε ένα πιο αλμυρό τυρί, όπως φέτα!
Για το αλεύρι αμυγδάλου μπορείτε να το φτιάξετε και μόνοι σας τρίβοντας αμύγδαλα. Το ίδιο ισχύει και για το αλεύρι βρώμης!
Φύγαμε για συνταγή!
Υλικά:
3 αβγά
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 + 1/4 φλιτζ. αλεύρι βρώμης (150 γρ.)
1 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου (90 γρ.)
2 καρότα μεγάλα τριμμένα
1/2 κουτ. γλυκού σόδα
1 κουτ. γλυκού baking powder
70 γρ. μανούρι τριμμένο
αλάτι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και στρώνουμε μία λαδόκολλα σε μία μακρόστενη φόρμα για ψωμάκι (25 εκ.).
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και το λάδι.
Προσθέτουμε τα στέρεα υλικά και τέλος το καρότο και το τυρί και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
Βάζουμε στην φόρμα και ψήνουμε για 45 με 50 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε.
4 comments
Argyro
Συγχαρητήρια για τις υπέροχες συνταγές που ανεβάζεις! Με τι θα μπορούσε να αντικατασταθεί το αλεύρι αμυγδάλου λόγω αλλεργίας;
S
Θα μπορούσε να γίνει και σε στρόγγυλη φόρμα;
Katerina Nanopoulou
Εννοείται, απλά μην είναι μεγάλη.
Μαρια
Θα μπορούσε να γίνει με αλεύρι χωρίς γλουτενη μόνο;