Όσο κι αν δεν θέλουμε να δεχτούμε ότι τελείωσαν οι καλοκαιρινές διακοπές και ξεκινούν οι υποχρεώσεις, ο Σεπτέμβριος είναι εδώ και το ίδιο και η νέα σχολική χρονιά ή η νέα σεζόν για κάποιους.

Κάθε ξεκίνημα γίνεται πιο ευχάριστο με το κατάλληλο σνακ, οπότε είτε έχετε παιδί που ξεκινάει σχολείο, είτε ξεκινάτε εσείς δουλειά ή πανεπιστήμιο, αυτή η γλυκιά συνταγή με μήλο και κανέλα θα σας βοηθήσει να μπείτε δυναμικά στη νέα σεζόν.

Άλλωστε, το μήλο είναι ο πρωταγωνιστής του Σεπτεμβρίου και του φθινοπώρου, οπότε τι καλύτερο απ᾽το να μπει σε ζουμερά μάφιν που μπορείτε να πάρετε μαζί σαν στο γραφείο ή να τα δώσετε στο παιδί σας για το σχολείο.

Τα μάφιν μεταφέρονται πανεύκολα και διατηρούνται άψογα και στην κατάψυξη, ώστε να έχετε ένα εύκολο σνακ και για τις δύσκολες μέρες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι, αφού τα ψήσετε και κρυώσουν να τα κλείσετε σε σακουλάκια ή σε τάπερ και διατηρούνται έως 3 μήνες!

Τώρα, όσον αφορά τα σχολικά. Θέλαμε για το λουκουμάκι μία τσάντα ανθεκτική που να μην είναι τεράστια ώστε να μπορεί να την κουβαλάει και μόνος του, μπαίνοντας στο σχολείο. Οπότε, επιλέξαμε αυτή την A little lovey Company, που έχουμε και τα ίδια ταπεράκια! Η συγκεκριμένα τσάντα ξεχώρισε για δύο επιπλέον λόγους. Ο πρώτος είναι ότι έχει μία μπροστινή ισοθερμική θήκη που μπορείς να βάλεις τρόφιμα, οπότε είναι ιδανική και για εκδρομές και εξορμήσεις και ο δεύτερος ότι έχει ένα επιπλέον κούμπωμα ασφαλείας για να μην γλιστράνε τα λουριά στους ώμους του παιδιού.

Φύγαμε για συνταγή και καλή σχολική χρονιά!

Υλικά:

1,5 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου

1 φλιτζ. αλεύρι βρώμης

3 αβγά

2 κουτ. σούπας μέλι

¼ φλιτζ. ελαιόλαδο

1,5 φλιτζ. μήλο τριμμένο στον χοντρό τρίφτη (περίπου 1,5 μήλα μεγάλα)

κανέλα

1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και στρώνουμε 11 θήκες για μάφιν.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά το ελαιόλαδο και το μέλι.

Προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης, το αλεύρι αμυγδάλου, τη μαγειρική σόδα και την κανέλα.

Τέλος, ρίχνουμε το τριμμένο μήλο.

Γεμίζουμε τις θήκες για μάφιν και ψήνουμε για 20 με 22 λεπτά!

Τα αφήνουμε να κρυώσουν, γεμίζουμε τις A little lovey Company τσάντες μας και καλή σχολική χρονιά!

*Κι επειδή κάθε σνακ θέλει και το νεράκι του, βρείτε ποικιλία από παγούρια εδώ

4 comments

Reply

Αντί για αλεύρι αμυγδάλου μπορούμε να βάλουμε αλεύρι βρώμης ή κάποιο άλλο αλεύρι?

Reply

Αντί για αμυγδάλου μπορείς να βάλεις για όλες τις χρήσεις και να κρατήσεις το αλεύρι βρώμης! Αν δεν έχεις αλεύρι βρώμης μπορείς να αλέσεις νιφάδες!

Reply

Τα πιο γευστικά μάφιν μήλου που έχω δοκιμάσει ποτέ! (Και χορταστικά!) Σε ευχαριστώ πολύ για τις συνταγές που μοιράζεσαι μαζί μας!

Reply

Αφήστε τα φλιτζάνια επιτέλους και περάστε στο μετρικό σύστημα… ήμαρτον πια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *