Γιατί να αρκεστεί κάποιος στα brownies, όταν μπορεί να τους βάλει και επικάλυψη σοκολάτας;
Υλικά:
200 γρ. φουντούκι τριμμένο
100 γρ. φουντούκια ολόκληρα
300 γρ. χουρμάδες (χωρίς το κουκούτσι)
5 κουτ. σούπας κακάο
1 κουτ. σούπας μέλι
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
1 ώριμο αβοκάντο
5 κουτ. σούπας μέλι
4 κουτ. σούπας κακάο
3 κουτ. σούπας πάστα αμυγδάλου
2 κουτ. σούπας λάδι καρύδας (ή 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο)
Εκτέλεση:
Τρίβουμε το φουντούκι καλά στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σκόνη. Αφαιρούμε το κουκούτσι από τους χουρμάδες και τους ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό, ίσα ίσα να μαλακώσουν.
Στραγγίζουμε τους χουρμάδες και τους ρίχνουμε μέσα στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε το κακάο και το μέλι.
Αφού έχουμε ανακατέψει καλά το μείγμα, ρίχνουμε στο τέλος τα 100 γραμμάρια φουντούκια, ώστε να χτυπηθούν λίγο.
Σε ένα ταψί έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα, ρίχνουμε το μείγμα πάνω και με μία σπάτουλα το απλώνουμε.
Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία κόβουμε μία δεύτερη λαδόκολλα, σκεπάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε πατώντας ελαφρώς με τα χέρια μας.
Για την επικάλυψη ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μία κρέμα (φροντίστε να έχει λιώσει εντελώς το αβοκάντο) και απλώστε το μείγμα πάνω από το brownie.
Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 3-4 ώρες και το κόβουμε.
Θα έχετε 10-12 κομμάτια.
Φωτογραφίες: Γιάννης Μακρογιαννέλης