Και μονάχα 5 βασικά υλικά!
Αυτά τα brownies ήταν αποκάλυψη για εμένα! Είναι τόσο ζουμερά μέσα που ανυπομονείς να τα δαγκώσεις και, ταυτόχρονα, τόσο εύκολα στην παρασκευή που μπορείς να τα φτιάχνεις κάθε βδομάδα. Ούτε μίξερ, ούτε πολλά σκεύη. Ένα μπολ και ένα ταψάκι και τέλος!
Φτιάχτηκαν και φωτογραφήθηκαν στο Πήλιο με θέα το βουνό των κενταύρων και μερικές ορανσίες από τον κήπο μας και ελπίζω να τα αγαπήσετε όσο τα έχουμε αγαπήσει οικογενειακώς!
Είναι χωρίς γλουτένη και δεν είναι λιγωτικά. Αν τώρα σε κάποιον φαίνονται ότι δεν είναι αρκετά γλυκά, μπορεί να προσθέσει μία κουταλιά της σούπας μέλι στο μείγμα, αλλά προσωπικά τα προτιμώ έτσι.
Υλικά:
1 φλιτζ. ταχίνι (περίπου 300 γρ.)
½ φλιτζ. ωμό κακάο
½ φλιτζ. ζάχαρη καρύδας
1 κουτ. γλυκού baking powder
2 αβγά
½ φλιτζ. κομματάκια σοκολάτας 85% (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε ένα τετράγωνο ταψάκι (20×20) στρώνουμε μία λαδόκολλά και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά και τη ζάχαρη καρύδας και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το baking και το κακάο και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε το ταχίνι.
Ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο ταψάκι μας. Το απλώνουμε (μπορεί να έχει αρχίσει να γίνεται πιο πηχτό) και προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας αν θέλουμε.
Ψήνουμε για 20 με 23 λεπτά.
Διατηρούνται κλεισμένα σε τάπερ για 3 μέρες και στο ψυγείο έως 5 μέρες!
5 comments
Κάτια
Θα μπορουσαμε να βάλουμε και αλεύρι καρύδας αντί για ζάχαρη καρύδας;
Κατερίνα
Έχεις δοκιμάσει με κάποιο βούτυρο καρπών αντί για ταχίνι? (λόγω αλλεργίας στο σουσάμι δεν μπορούμε να φάμε ταχίνι )?
Ειρήνη
Είναι εύκολο να αναγράφουν οι ποσότητες και σε γραμμάρια; Όσες φορές έχω κάνει συνταγές με αναλογίες σε φλυτζάνι, δεν μου βγήκαν.
Μπορούμε να βάλουμε ταχίνι σοκολάτας;
Βίκυ
Κάτια το αλεύρι καρύδας είναι πολύ διαφορετικό προιόν σε σχέση με τη ζάχαρη καρύδας η οποίο μπαίνει σα γλυκαντικό, επομένως σίγουρα δε μπορεί να αντικατασταθεί με αλεύρι καρύδας. Μπορείτε να δοκιμάσετε με άλλο είδος ζάχαρης και λογικά το αποτέλεσμα θα είναι παρόμοιο. Το ταχίνι λογικά μπορεί να αντικατασταθεί με βούτυρο καρπών ή ταχίνι σοκολάτας γιατί έχει παρόμοια σύσταση και ‘συμπεριφορά’ στα μείγματα.