Τρώγεται και στο μπαλκόνι!
Αν είστε κι εσείς από αυτά τα σπίτια που έχετε λεμονιά ή έχετε κάποιον που σας φέρνει σακούλες με λεμόνι, τότε ξέρετε πολύ καλά ότι κάπως πρέπει να τα αξιοποιήσετε!
Εμείς, λοιπόν, είμαστε μία τέτοια περίπτωση, μιας και έχουμε την τύχη να έχουμε λεμονιά στο σπίτι μας, η οποία βγάζει τρομερά αρωματικά και μυρωδάτα λεμόνια. Ε, και κάτι πρέπει να τα κάνουμε! Το κέικ είναι μονόδρομος, ειδικά για όποιον λατρεύει τις λεμονάτες γεύσεις.
Το καταπληκτικό με τα λεμονάτα γλυκά είναι ότι δύσκολα σε λιγώνουν! Η ξινή επίγευση συνδυάζεται άψογα με την γλύκα του κέικ και το αποτέλεσμα θα το δείτε κι εσείς σε κάθε μπουκιά!
Υλικά:
2 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου
1 φλιτζ. αλεύρι βρώμης
2 αβγά
¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
1/3 φλιτζ. ζάχαρη καρύδας
¼ φλιτζ. γάλα αμυγδάλου (ή όποιο άλλο επιθυμείτε)
½ κουτ. σούπας baking powder
χυμός από 2 λεμόνια
ξύσμα από ½ λεμόνι
Εκτέλεση:
Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε μία φόρμα μακρόστενη για ψωμάκι και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε μέσα τα αλεύρια μας μαζί με το baking powder και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
Βάζουμε το γάλα και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.
One comment
ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Θα ήθελα να σε ρωτήσω στο κεικ με λεμόνι όταν λες χυμό από 2 λεμόνια πόσα ml;Γιατί το έκανα και βγήκε στεγνό και τρίβετε…Λεμόνια υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη…Αν μπορούσες να μου απαντήσεις;Ευχαριστώ