Το ταχίνι δεν αρέσει σε όλους, αλλά είναι πολύ θρεπτικό. Ακόμα κι αν δεν είστε λάτρεις, αυτό το κέικ θα το αγαπήσετε. Το ταχίνι του δίνει «σώμα» και τα μύρτιλλα δίνουν τόση φρεσκάδα και δροσιά όση χρειάζεται για να ισορροπήσει. Όσο για την ένταση, εκεί έρχεται η κανέλα για να δώσει αυτό το κάτι παραπάνω.

Υλικά:

1/2 φλιτζ. παγωμένα μύρτιλλα

2 αβγά

1 κουτ. σούπας λιωμένο λάδι καρύδας

4 κουτ. σούπας ταχίνι

1/4 φλιτζ. μέλι

1 κουτ. γλυκού απόσταγμα βανίλιας

1/2 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου

1/4 φλιτζ. άμυλο ταπιόκας

2 κουτ. γλυκού κανέλα

1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

File_000-2

Εκτέλεση:

Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 20 εκατοστών και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.

Στο μίξερ ή σε ένα μπολ με την βοήθεια ενός αβγοδάρτη χτυπάμε τα αβγά, το λάδι καρύδας, το μέλι και την βανίλια.

Αφού χτυπήσουμε να αφρατέψει το μείγμα, προσθέτουμε σιγά σιγά το ταχίνι και στην συνέχεια, το αλεύρι αμυγδάλου, το άμυλο ταπιόκα, την κανέλα και τη σόδα.

Τέλος με ένα κουτάλι ενσωματώνουμε τα μύρτιλλα.

Ψήνουμε 20 λεπτά, μέχρι να βγαίνει μία οδοντογλυφίδα καθαρή από το κέικ. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *