Μία κρέμα φτιαγμένη από κάσιους ακούγεται περίεργη, το ομολογώ. Εάν την δοκιμάσετε, όμως, θα αλλάξετε γρήγορα γνώμη, γιατί δεν διαφέρει σε τίποτα από τις υπόλοιπες κρέμες και είναι σίγουρα πιο υγιεινή. Επίσης, είναι ιδανική για εκείνους που έχουν δυσανεξία στην λακτόζη.

Για το cheesecake μου χρησιμοποίησα μύρτιλο, αλλά μπορεί να γίνει και με άλλα φρούτα, όπως φράουλες.

Υλικά:

Για την βάση:

1 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου (ή τριμμένο αμύγδαλο)

1/2 φλιτζ τριμμένο φουντούκι

3 κουτ. σούπας μέλι

1 κουτ. σούπας λάδι καρύδας λιωμένο

1 κουτ. γλυκού βανίλια

λίγο αλάτι

Για την κρέμα:

2 φλιτζ. κάσιους μουλιασμένα σε νερό το βράδυ και στραγγισμένα

1/2 φλιτζ. μύρτιλα

1/2 φλιτζ. λάδι καρύδας λιωμένο

1/3 φλιτζ. μέλι

1/2 φλιτζ. νερό

χυμός από 2 λεμόνια

Εκτέλεση:

Για την βάση βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα multi και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να δημιουργηθεί μία πάστα.

Σε ένα μικρό τετράγωνο ταψάκι, στρώνουμε μία λαδόκολλα και βάζουμε πάνω το μείγμα με την βάση. Με το χέρι μας, απλώνουμε το μείγμα ώστε να δημιουργηθεί μία λεπτή βάση στο ταψί.

Για την κρέμα, χτυπάμε όλα τα υλικά σε ένα καλό μπλέντερ μέχρι να δημιουργηθεί μία κρέμα.

Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από την βάση μας, την στρώνουμε καλά με μία σπάτουλα και βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο για 5 ώρες για να πήξει.

Το βγάζουμε, κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *