Ή μία διαφορετική εκδοχή της χωριάτικης σαλάτας.
Όσο μπαίνουν οι ζέστες, τόσο οι σαλάτες έχουν και την τιμητική τους. Όχι ότι λέμε όχι στα υπόλοιπα πιάτα και τρώμε ελαφρά επίτηδες, αλλά μας δημιουργείται η ανάγκη να φάμε κάτι δροσερό!
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι μία εναλλακτική εκδοχή της χωριάτικης. Και λέω εναλλακτική γιατί ενώ έχει σχεδόν όλα τα στοιχεία της ελληνικής μας σαλάτας, έχει σαν βάση την κινόα. Το αποτέλεσμα είναι ένα πιο χορταστικό γεύμα που δημιουργεί πιο εύκολα το αίσθημα του κορεσμού και δεν αφήνει περιθώρια για την κλασική μας παπάρα!
Θα σας βάλω ποσότητες για ένα μπολ αλλά κυρίως θέλω να σας δώσω την έμπνευση και να σας αφήσω να κάνετε τα κουμάντα σας, ανάλογα με το τι σας αρέσει (ή τι έχετε στο ψυγείο σας).
Tip για το μαγείρεμα της κινόα!
Την ξεπλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό, μέχρι να βγαίνει καθαρό και την μαγειρεύουμε όπως ακριβώς και το ρύζι. Προσωπικά, μου αρέσει ο συνδυασμός της λευκής με την κόκκινη, γιατί βγαίνει πιο σπυρωτή. Η λευκή μόνη της βγαίνει πιο νιανιά.
Υλικά:
4 κουτ. σούπας βρασμένη κινόα
4 ντοματίνια κομμένα
κατσικίσιο τυρί
λίγη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
μισό αγγούρι κομμένο
λίγο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
ρίγανη
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα υλικά στο μπολ μας, ανακατεύουμε και απολαμβάνουμε!