Το μόνο που χρειάζεστε είναι θήκες για ντόνατς!

Είναι δύσκολες αυτές τις μέρες πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές. Από τη μία νιώθω ότι είμαστε στην τελική ευθεία, από την άλλη έχω τόσα πράγματα να κάνω μέχρι να φύγω για διακοπές που αν μπω στη διαδικασία να τα πολυσκεφτώ, θα είμαι σαν την Αλίκη Βουγιουκλάκη που έλεγε “δεν κλαίω, ΓΕΛΑΩ”.

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τα ντόνατ; Απολύτως καμία, αλλά ήθελα να πω κάπου τον πόνο μου!

Μέσα σε αυτό το τρέξιμο των ημερών, έφτιαξα και μία συνταγή που θέλω να μοιραστώ μαζί σας για ντόνατ χωρίς αβγό και με ελάχιστα γλυκαντικά. Να τονίσω σε αυτό το σημείο ότι τα συγκεκριμένα ντόνατς είναι προς το άγλυκο, αλλά μπορείτε να τα φέρετε στα μέτρα σας βάζοντας περισσότερο γλυκαντικό.

Αντικαταστάσεις:

  • Εννοείται μπορείτε να βάλετε φυτικό γιαούρτι.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλέυρι αμυγδάλου με αλέυρι για όλες τις χρήσεις.
  • Στη δική μου συνταγή έβαλα μελάσσα αλλά μπορείτε να βάλετε και μέλι ή χαρουπόμελο.

Υλικά:

200 γρ. γιαούρτι (ένα κεσεδάκι)

1,5 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου

2 κουτ. σούπας μελάσσα

1 κουτ. γλυκού κανέλα

1,5 κουτ. γλυκού baking powder

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε το μείγμα μας στις θήκες για ντόνατ. Το μείγμα είναι ελαφρώς πηχτό, οπότε θέλει υπομονή.

Ψήνουμε για 22 με 25 λεπτά.

Αν θέλουμε σερβίρουμε με λιωμένη σοκολάτα ή επιπλέον μέλι από πάνω.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *