Το γάλα αμυγδάλου είναι τόσο εύκολο να το φτιάξει κανείς μόνος του που δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε ποτέ ξανά!
Υλικά:
100 γρ. αμύγδαλα ωμά λευκά
400 γρ. νερό
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τα αμύγδαλα μέσα στο νερό για ένα βράδυ.
Την επόμενη ημέρα παίρνουμε το νερό μαζί με τα αμύγδαλα και τα αλέθουμε καλά σε ένα μπλέντερ. Τα χτυπάμε μέχρι να αλεστούν καλά.
Στη συνέχεια σουρώνουμε το μείγμα. Ο καλύτερος τρόπος για να το σουρώσετε είναι το λεγόμενο τουλπάνι , το οποίο είναι αυτή η μαλακή γάζα που χρησιμοποιούν για να φτιάχνουν τυριά και γαλακτοκομικά. Αν δεν έχετε, μπορείτε να το περάσετε από ένα ψιλό σουρωτήρι.
Το γάλα μας είναι έτοιμο και διατηρείται στο ψυγείο για 4-5 μέρες.