Υπάρχει αυτή η αίσθηση ότι η μαγιονέζα είναι κάτι υπερβολικά κακό για τον οργανισμό και ότι είναι δύσκολο να την φτιάξεις μόνος του. Τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει. Η σπιτική μαγιονέζα με ελαιόλαδο, εκτός ότι είναι πολύ απλή, είναι σίγουρα και πιο υγιεινή από πολλά άλλα που καταναλώνουμε καθημερινά.

Αυτή είναι μία από τις πιο απλές συνταγές για σαλάτα με γλυκοπατάτα, αλλά ταυτόχρονα γευστική. Αν έχετε έμπνευση μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά, όπως τόνο ή αβγό, και να την κάνετε ακόμα πιο πλούσια.

Επειδή η γλυκοπατάτα όταν βράζει έχει την ιδιότητα να λιώνει και να μην «κρατάει» όπως η πατάτα, προτίμησα να την βάλω πρώτα στον φούρνο και μετά να την κάνω σαλάτα.

File_000-4

Υλικά:

1 μεγάλη γλυκοπατάτα (ή 2 μεσαίες)

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Μαϊντανό

Σχοινόπρασο

1 φλιτζ. σπιτική μαγιονέζα (βρείτε εδώ την πανεύκολη συνταγή)

½ φλιτζ. ντοματίνια

Αλατοπίπερο

File_000-5

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις γλυκοπατάτες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε καλά.

Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις γλυκοπατάτες με το κρεμμυδάκι, την μαγιονέζα, τα ντοματίνια και τον μαϊντανό.

Πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο και σερβίρουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *