Φτιάχνεις μία 12άδα και έχεις πρωινό για όλη την εβδομάδα. Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να έχεις πρωινό κάθε μέρα για την δουλειά, το οποίο να μην είναι αβγό βραστό. Το πρόβλημα με το αβγό στην δουλειά είναι το εξής. Αν και είναι μακράν το αγαπημένο μου και πιο χορταστικό πρωινό, μόλις ανοίξεις το τάπερ με το αβγό, κατά πάσα πιθανότητα θα ενοχλήσεις τους γύρω σου και είναι σημαντικό να σέβεσαι τους συναδέλφους. Έτσι, κάθε μάφιν ή κέικ είναι μία καλή εναλλακτική. Τώρα τα μάφιν με μήλο και κανέλα είναι σαν να έχετε ένα κομμάτι μηλόπιτα για πρωινό. Και ποιος δεν θέλει μηλόπιτα για πρωινό;
Υλικά:
5 αβγά
1 φλιτζ. μήλο «χτυπημένο» στο multi (περίπου 1,5 μήλο)
1/2 φλιτζ. αλεύρι καρύδας
3 κουτ. γλυκού κανέλα
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουτ. γλυκού βανίλια
1/4 φλιτζ. λάδι καρύδας
2 κουτ. σούπας μέλι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και τοποθετούμε σε έναν δίσκο για μάφιν, τις χάρτινες ειδικές θήκες.
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αβγά, το μέλι και την βανίλια. Προσθέτουμε μέσα το μήλο που έχουμε χτυπήσει, την κανέλα, την σόδα και το λάδι καρύδας και τελευταίο το αλεύρι καρύδας. Αναμειγνύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε ένα μεγάλο κουτάλι, γεμίζουμε τις θήκες των μάφιν (θα μας βγουν περίπου 12) και ψήνουμε για 12-15 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε, ιδανικά μαζί με έναν καφέ!