Καρότο, σταφίδα και κανέλα είναι άχαστος συνδυασμός, ειδικά όταν γίνονται ένα λαχταριστό και ζουμερό κέικ!

Τα λαχανικά μέσα σε γλυκές παρασκευές, όχι μόνο δίνουν γεύση, αλλά και θρέψη, οπότε μην τα φοβάστε! Το καρότο, η γλυκοπατάτα, η κολοκύθα, το κολοκύθι και το παντζάρι είναι μερικά από τα λαχανικά με τα οποία μπορείς να κάνεις παπάδες στη ζαχαροπλαστική.

Screen Shot 2021-05-27 at 14.29.49

Βέβαια τα κέικ με καρότο δεν είναι και τόσο ασυνήθιστα, αφού υπάρχει το γνωστό σε όλους μας carrot cake, με το γνωστό frosting από πάνω. Εγώ σας δίνω μία πιο healthy επιλογή (και σίγουρα πιο εύκολη) με σταφίδες, καρότο και αλεύρι βρώμης και καρύδας.

Επειδή είμαι σίγουρη ότι θα αναρωτηθείτε, το αλεύρι καρύδας δεν μπορεί να αντικατασταθεί από άλλο αλεύρι. Όποιος δεν αγαπά τις σταφίδες μπορεί να τις παραλείψει!

Screen Shot 2021-05-27 at 14.32.55

Υλικά:

2/3 φλιτζ. σταφίδες

3 αβγά

2/3 φλιτζ. ζάχαρη καρύδας

1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 + 1/4 φλιτζ. αλεύρι βρώμης (150 γρ.)

1/2 φλιτζ. αλεύρι καρύδας (48 γρ.)

1 κουτ. γλυκού σόδα

1 κουτ. γλυκού baking powder

κανέλα

λίγο μοσχοκάρυδο

6-7 καρότα καθαρισμένα και τριμμένα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε μία λαδόκολλα σε μία μακρόστενη φόρμα για ψωμάκι (25 εκ.).

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, τη ζάχαρη καρύδας και το λάδι.

Προσθέτουμε τα στέρεα υλικά και τέλος το τριμμένο καρότο και τις σταφίδες.

Ψήνουμε για 50 με 55 λεπτά.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *