Τα γλυκά του ταψιού είναι υπέροχα, δεν υπάρχει αμφιβολία! Αυτή η εκδοχή της καρυδόπιτας μοιάζει τόσο πολύ με την τυπική καρυδόπιτα με την οποία όλοι έχουμε μεγαλώσει που δεν θα καταλάβει κανείς την διαφορά. Η συγκεκριμένη συνταγή έχει δύο εκδοχές.
Όποιος προτιμά τα πιο «άγλυκα» γλυκά, δεν χρειάζεται καν να βάλει το σιρόπι από πάνω. Εάν, όμως, την θέλετε μελωμένη και πιο γλυκιά, μπορείτε να φτιάξετε αυτό το πολύ απλό σιρόπι που έχει μόνο μέλι και ζεστό νερό και να ρίξετε από πάνω. Αν πάλι ψάχνετε μία μέση λύση, και λίγο επιπλέον μέλι από πάνω από κάθε κομμάτι είναι μια χαρά!
Υλικά:
2 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου
1/2 φλιτζ. καρύδι τριμμένο
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουτ. της σούπας κανέλα
¼ κουτ. της σούπας μοσχοκάρυδο
½ φλιτζ. μέλι
4 αβγά
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
Για το σιρόπι:
1/2 φλιτζάνι μέλι
1/2 φλιτζ. βραστό νερό
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αβγά και ρίχνουμε το μέλι και το ξύσμα πορτοκαλιο΄θυ.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε σιγά σιγά τα στέρεα υλικά μέσα στο μείγμα με τα αβγά και το μέλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζουμε το μείγμα μας μέσα σε ένα μικρό ταψάκι (περίπου 25 εκ.) και ψήνουμε 20 λεπτά, μέχρι να βγαίνει μία οδοντογλυφίδα στεγνή από την καρυδόπιτα.
Το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, φτιάχνουμε το σιρόπι ανακατεύοντας με ένα κουτάλι το βραστό νερό με το μέλι και το χύνουμε ομοιόμορφα πάνω από την καρυδόπιτα. Σερβίρουμε με λίγο τριμμένο καρύδι από πάνω.
One comment
Irini
Μόλις έφτιαξα την καρυδοπιτα. .. Είναι τέλεια και πραγματικά υγιεινη!!! Έχω δοκιμάσει και το κοτόπουλο με την κρέμα καρύδας… Μπράβο σου. Είσαι εξαιρετική. Οι συνταγές σου είναι νόστιμες, γρήγορες, με λίγα υλικά και πάνω από όλα υγιεινες..Ότι πρέπει για τους γρήγορους ρυθμούς της ζωής μας.. Που θέλουμε να είναι και ποιοτικοι!! ! Καλή συνέχεια!!!