Καλοκαίρι έρχεται, τα μυρωδικά βγήκαν, οπότε είναι μία τέλεια ευκαιρία να τα αξιοποιήσουμε!
Σίγουρα, σε αυτά τα κολοκυθοπιτάκια δεν θα πάνε χαμένα. Όχι μόνο επειδή μοιάζουν πολύ με κολοκυθοκεφτέδες, αλλά επειδή είναι και πιο υγιεινά και πολύ νόστιμα.
Όσοι γνωρίζετε ήδη το αλεύρι καρύδας, θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή.
Όσοι, πάλι, δεν το έχετε χρησιμοποιήσει ξανά, θα σας έλεγα να μην το φοβηθείτε και να το δοκιμάσετε!
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το αποτέλεσμα είναι πιτάκια, που έχουν τα αρώματα από τον δυόσμο και το φρέσκο κρεμμυδάκι και την δροσιά από το κολοκύθι.
Tip! Όπως γνωρίζετε δεν καταναλώνω γαλακτοκομικά, οπότε δεν έχω προσθέσει τυρί στη συνταγή. Αν εσείς, όμως, δεν έχετε κανένα πρόβλημα με τη λακτόζη θα πρότεινα να προσθέσετε στο μείγμα και λίγη τριμμένη φέτα ή, ακόμα καλύτερα, λίγο λευκό κατσικίσιο τυρί!
Υλικά:
3 αβγά
1 μεγάλο κολοκύθι τριμμένο και στραγγισμένο (ή 2 μικρά)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
½ φλιτζ. + 3 κουτ. νερό
½ φλιτζ. αλεύρι καρύδας
½ φλιτζ. ταπιόκα
½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουτ. γλυκού baking powder
2 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
1 χούφτα δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε καλά τα αβγά, μέχρι να αφρατέψουν.
Σιγά σιγά, ρίχνουμε όλα τα στέρεα υλικά (εκτός από το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον δυόσμο και το κολοκύθι) στο μπολ και ανακατεύουμε καλά με ένα αβγοδάρτη.
Ρίχνουμε το νερό και τον χυμό λεμονιού. Με μία σπάτουλα ενσωματώνουμε και το τριμμένο κολοκύθι, τον ψιλοκομμένο δυόσμο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε!
[Όποιος θέλει προσθέτει και λίγη φέτα ή λευκό κατσικίσιο τυρί]
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια, ρίχνουμε ελαιόλαδο. Μόλις κάψει ελαφρά το τηγάνι ρίχνουμε μία κουταλιά από το μείγμα και με την πίσω μεριά του κουταλιού το πιέζουμε ώστε να απλώσει. Περιμένουμε 2-3 λεπτά και γυρνάμε το κολοκυθοπιτάκι.
Επαναλαμβάνουμε και για το υπόλοιπο μείγμα.
Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε!
One comment