Η κολοκύθα είναι ένα τόσο εύπλαστο υλικό που το αγαπώ! Είναι σαν την γλυκοπατάτα που χρησιμοποιείται πανεύκολα και σε γλυκές και σε αλμυρές συνταγές.

Αυτή τη φορά δοκίμασα να την κάνω με ταχίνι για να δώσω μία πιο πλούσια και γεμάτη γεύση στη σούπα. Ένα ακόμα θετικό που έχει το ταχίνι είναι ότι σε χορταίνει! Γιατί οι σούπες μπορεί να είναι υπέροχες και γευστικές, αλλά έχουν ένα κακό! Δεν σε χορταίνουν! Το ταχίνι, όμως, που είναι τόσο θρεπτικό και “γεμάτο” καλύπτει αυτό το κενό, ειδικά για εμάς που προτιμάμε τις σούπες μας χωρίς βούτες με ψωμί!

IMG_0824

Και κάτι ακόμα που το λέω πάντα όταν κάνω σούπερ λαχανικών!

Μην ξεχάσεις! Όποτε φτιάχνω σούπες βάζω μαζί λίγο επιπλέον νερό. Μόλις τα λάχανικά βράσουν και πριν την κάνω βελουτέ αφαιρώ το επιπλέον νερό, το οποίο τώρα έχει γίνει ένας ωραιότατος ζωμός λαχανικών, το βάζω σε παγοκύστες και το φυλάω στην κατάψυξη. Έτσι , έχω ωραίο και φυσικό ζωμό λαχανικών, όποτε τον χρειαστώ!

Υλικά:

500 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη και κομμάτια

2 πράσα

1 κρεμμύδι

2 καρότα

2 κουτ. σούπας ταχίνι

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μπουκιές.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα κομμένα λαχανικά και γεμίζουμε με νερό ίσα ίσα να τα καλύψει. Αλατοπιπερώνουμε.

Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να βράσει. Θα χρειαστεί περίπου 20 λεπτά για να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ακόμα και να παραβράσουν δεν μας ενοχλέι, αφού μετά θα γίνει βελουτέ η σούπα.

Μόλις μαλακώσουν βάζουμε το ραβδομπλέντερ για να κάνουμε την σούπα βελουτέ. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ταχίνι, βάζουμε την σούπα στην φωτιά να πάρει μία ακόμα βράση και σερβίρουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *