Πανεύκολη παρασκευή που νοστιμίζει τα πιάτα σας!
Είδαμε τόση πίκλα στο Μάστερ σεφ τα τελευταία χρόνια που ήμουν περίεργη να φτιάξω κι εγώ!
Η πίκλα, ως παρασκευή, περιέχει ζάχαρη, η οποία λειτουργεί αφενός ως αντισταθμιστικό της οξύτητας του ξυδιού και αφετέρου ως συντηρητικό. Η δική μου εκδοχή δεν έχει ζάχαρη, αλλά μέλι και μηλόξυδο και θα είμαι ειλικρινής, δεν ένιωσα καμία έντονη οξύτητα να με ενοχλεί.
Τι μπορείτε να κάνετε την πίκλα;
Μπορείτε να την βάλετε στις σαλάτες σας, να συνοδεύσετε τα αβγά σας. Να την βάλετε σε σάντουιτς (ειδικά αν έχει τόνο). Να συνοδεύσετε ένα ωραίο πιάτο με σολομό και ρύζι. Ή ακόμα και να την φάτε απευθείας από το βάζο!
Διατηρείται στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.
Υλικά:
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες και μετά στη μέση
μηλόξυδο (περίπου ½ φλιτζ.)
χυμός από ½ λεμόνι
1 κουτ. γλυκού μέλι
αλάτι
κόκκους πιπεριού
1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση:
Σε ένα βάζο (περίπου 350ml) βάζουμε τα κρεμμύδια, το πιπέρι, το σκόρδο, το αλάτι.
Ρίχνουμε το μηλόξυδο και το λεμόνι. Θέλουμε να καλυφθούν τα κρεμμύδια.
Βάζουμε το μέλι και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Με το κουτάλι πιέζουμε προς τα κάτω τα κρεμμύδια.
Κλείνουμε το βάζο και αφήνουμε το βράδυ στο ψυγείο.