Με αμύγδαλο!
Διασχίζουμε την περίοδο των λεμονιών, οπότε ετοιμαστείτε για πολλές συνταγές!
Αν και είχα οραματιστεί συνταγή με φυστίκι Αιγίνης, η τιμή του με οδήγησε στα λεμόνια (όσοι έχετε δει τα στόριζ μου ξέρετε για τι μιλάω).
Κάπως έτσι προέκυψε αυτή η λεμονάτη συνταγή!
Τώρα για τα υλικά επειδή την βλέπω την ερώτηση να έρχεται. Αντί για άμυλο ταπιόκας (που το βρίσκετε στα βιολογικά και είναι πολύ φτηνό) μπορείτε να βάλετε κορν φλαουρ στην ίδια αναλογία.
Έχω και στο Instagram highlight που εξηγώ για ποιο λόγο το βάζουμε!
Πάμε για τη συνταγή
Υλικά:
1,5 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου
6 κουτ. σούπας άμυλο ταπιόκα
½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 αβγό
¼ φλιτζ. μέλι
¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
Λίγο αμύγδαλο φιλέ
Χυμός από μισό λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το αβγό και προσθέτουμε το μέλι και το ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε να χτυπάμε καλά και αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά και όλα τα στέρεα υλικά.
Σε ένα ποτηράκι ανακατεύουμε την σόδα με τον χυμό λεμόνι και μόλις αφρίσει το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μας.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε το ξύσμα από λεμόνι.
Σε ένα ταψάκι για muffin τοποθετούμε 7 χάρτινες θήκες (εκτός αν έχουμε σιλικόνης) και με ένα κουτάλι βάζουμε το μείγμα σε κάθε θήκη.
Ρίχνουμε από πάνω το αμύγδαλο φιλέ.
Ψήνουμε για 22-25 λεπτά, μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα (το επιβεβαιώνουμε με μία οδοντογλυφίδα).
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.