Το καλύτερο πράγμα με τα φουντούκια είναι ότι αν τα συνδυάσεις με σοκολάτα δημιουργείς μία αίσθηση πραλίνας μέσα στο στόμα σου. Και η πραλίνα είναι πάντοτε ωραίο πράγμα!
Τα μπισκότα δεν είναι κάτι που συνηθίζουμε να φτιάχνουμε στην Ελλάδα, αλλά είναι ένα πολύ καλό σνακ και πρωινό.
Ειδικά, αν έχετε παιδιά!
Υλικά:
2 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου
½ κουτ. γλυκού σόδα
¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
¼ φλιτζ. μέλι
¼ φλιτζ. τριμμένο φουντούκι
¼ φλιτζ. κομματάκια σοκολάτας 85% κακάο
1 αβγό
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και σε μία λαμαρίνα στρώνουμε μία λαδόκολλα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το μέλι και το αβγό και χτυπάμε καλά.
Ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι αμυγδάλου και την σόδα.
Με μία σπάτουλα ενσωματώνουμε το τριμμένο φουντούκι και την σοκολάτα.
Με ένα κουτάλι της σούπας βάζουμε από μία κουταλιά από το μείγμα στην λαδόκολλα (θα βγουν περίπου 14 μπισκότα).
Ψήνουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε!
3 comments
Stern
Η σοκολάτα όμως δεν έχει ζάχαρη;
admin
Ανάλογα τη σοκολάτη που χρησιμοποιείς και τι ποσοστό κακάο έχει. Εγώ χρησιμοποιώ με 85% κακάο και λίγη ακατέργαστη ζάχαρη!