Με κομματάκια σοκολάτας και πορτοκάλι με κανέλα.
Αυτά τα μπισκότα δεν έχω σταματήσει να τα φουρνίζω. Τα έκανα μία μέρα για δοκιμή και από τότε τα ζητάει συνέχεια ο Φώτης, γνωστοί και φίλοι ζητάνε τη συνταγή και οι γονείς μου έχουν ξετρελαθεί. Τα έκανα σε δύο εκδοχές γιατί μερικοί προτιμούν τη σοκολάτα και άλλοι το πορτοκάλι με την κανέλα. Αν είστε από εκείνους που αγαπούν τον συνδυασμό πορτοκάλι και σοκολάτας, μπορείτε να τα συνδυάστε. Προσωπικά δεν είμαι φαν, αλλά γούστα είναι αυτά!
Για το αλεύρι βρώμης μπορείτε να αλέσετε και νιφάδες, αλλά μετρήστε αφού τις αλέσετε. Το ίδιο ισχύει και για το αλεύρι αμυγδάλου, αλλά πλέον υπάρχει παντού και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.
Πάμε στη συνταγή!
Υλικά:
1 φλιτζ. αλεύρι βρώμης
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ, ζάχαρη καρύδας
1 αβγό
1 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου
1 κουτ. γλυκού baking powder
(Και ανάλογα ποια εκδοχή θα κάνετε)
1/2 φλιτζ. κομματάκια σοκολάτας 85% κακάο
ή ξύσμα από ένα πορτοκάλι ακέρωτο και 1 κουτ. γλυκού κανέλα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (στις αντιστάσεις) και στρώνουμε μία λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αβγό και τη ζάχαρη καρύδας και τα χτυπάμε με έναν αβγοδάρτη.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το baking powder και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Βάζουμε σιγά σιγά το αλεύρι αμυγδάλου και το αλεύρι βρώμης και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Με μία σπάτουλα ενσωματώνουμε και τα κομματάκια σοκολάτας (ή βάζουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και την κανέλα)
Με το χέρι ή με ένα κουτάλι φτιάχνουμε μπαλάκια με το μείγμα μας και τα τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα.
Φροντίζουμε να απέχουν μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν λίγο.
Θα έχουμε περίπου 12-14 μπισκότα ανάλογα με το πόσο μικρά ή μεγάλα τα κάνουμε.
Ψήνουμε για 8 με 10 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος που τα κάναμε). -Τα δικά μου χρειάστηκαν 9 λεπτά-
Όταν τα βγάλουμε μπορεί να μας φανούν μαλακά. Όσο κρυώνουν θα σφίγγουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε!
5 comments
Κωνσταντίνα
Εντάξει, τι να πρωτοπώ για αυτά τα μπισκότα!
Τα ερωτεύτηκα από την πρώτη μπουκιά…Ή μάλλον, πιο σωστά, από την πρώτη μυρωδιά!
Μοσχομύρισε το σπίτι από τη στιγμή που ήταν ήδη στο φούρνο…
Και όλα αυτά, μέσα σε λίγο χρόνο…!
Μου έλειπε η σοκολάτα στην παρούσα φάση, οπότε έκανα την εκδοχή με πορτοκάλι-κανέλα & σταφίδες-κανέλα…
Ήταν και οι δύο εξαιρετικές…Με γέμιζαν ενέργεια & μου έφτιαχναν τη διάθεση!
Katerina Nanopoulou
Ευχαριστώ πολύ!!
ΑΛΕΞΑνδρα
Αντί για ζάχαρη και αλεύρι αμυγδάλου μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με κάτι άλλο ;
Λήδα
Είναι πάρα πολύ νόστιμα ακόμα και για συμβατική διατροφή!!Μπράβο Κατ. Εξαιρετικα❤
ELENI
Έχουν γίνει η εβδομαδιαία μου συνταγή! Αντί για ζάχαρη καρύδας βάζω μέλι γιατί δεν την χρησιμοποιώ πολύ την καρύδας και βγαίνουν εξίσου εξαιρετικά!! Ευχαριστούμε πολύ! Υπέροχη συνταγή!