Κάποια στιγμή, ενώ ήμασταν όλοι η παρέα μαζεμένη βρεθήκαμε να συζητάμε για όλα εκείνα τα δείπνα και τα τραπεζώματα που έκαναν οι γονείς μας στα 90’s. Τα περισσότερα φαγητά ήταν κοινά. Ένα κοκκινιστό, ρύζι σε φόρμα κέικ, ταλιατέλες φούρνου, ήταν μόνο μερικά από τα “παραδοσιακά” φαγητά που φτιάχναμε εμείς στο σπίτι και συνήθως τα συνοδεύαμε με μήλα ψητά.
Κάπως έτσι άρχισα να αναρωτιέμαι γιατί δεν φτιάχνουμε πλέον ψητά μήλα. Ένα γλυκό πανεύκολο και γευστικό με ελάχιστα υλικά.
Αποφάσισα, λοιπόν, να φέρω και πάλι τα ψητά μήλα στη ζωή μου και, παράλληλα, να προσπαθώ να καταλάβω γιατί είχα τόσο καιρό να τα βάλω στο τραπέζι μου (και στο στομάχι μου). Το μόνο που έκανα διαφορετικό ήταν να αντικαταστήσω τη ζάχαρη που έβαζε η μαμά μου με ζάχαρη καρύδας.
Ελπίζω να νιώσετε κι εσείς το ίδιο!
Υλικά:
6 μήλα κόκκινα καθαρισμένα από το κοτσάνι*
6 κουτ. γλυκού κανέλα
6 κουτ. γλυκού ζάχαρη καρύδας (ή μέλι)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετούμε τα καθαρισμένα μήλα μέσα σε ένα ταψί.
Μέσα σε κάθε μήλο ρίχνουμε τη ζάχαρη καρύδας και πασπαλίζουμε την κανέλα.
Πασπαλίζουμε λίγη κανέλα και πάνω από τα μήλα αν θέλουμε.
Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα.
Τα βγάζουμε και απολαμβάνουμε!
*Για να καθαρίσω το κοτσάνι, παίρνω ένα peeler από αυτά που καθαρίζω τα καρότα και τρυπάω με αυτό γύρω γύρω το κοτσάνι μέχρι κάτω, μέχρι να το αφαιρέσω όλο.
One comment