Αν είστε λάτρεις της μπανάνας (και ποιος δεν είναι), τότε αυτό το μπανανόψωμο θα γίνει το αγαπημένο σας σνακ. Είναι πανεύκολο να φτιαχτεί και λόγω της φυσικής γλύκας που έχει η μπανάνα, δεν έχει κανένα επιπλέον γλυκαντικό.

Εγώ προσέθεσα και μερικά κομματάκια σοκολάτας γιατί πάντα η σοκολάτα είναι καλοδεχούμενη, αλλά μπορείτε να το κάνετε και χωρίς.

IMG_6580

Υλικά:

3 μεγάλες ώριμες μπανάνες (περασμένες από το μούλτι)

4 αβγά

2 κουτ. γλυκού βανίλια

¼ φλιτζ. λάδι καρύδας λιωμένο (σε θερμοκρασία δωματίου)

1 ¾ φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου

½ φλιτζ. άμυλο ταπιόκας

1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

½ κουτ. γλυκού baking powder

1 κουτ. γλυκού κανέλα

λίγο αλάτι

½ φλιτζ. κομματάκια σοκολάτας (70% και πάνω κακάο)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζουμε μία λαδόκολλα σε μία μεσαία φόρμα για ψωμί (εγώ χρησιμοποίησα 2 φόρμες πιο μικρές).

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αβγά και προσθέτουμε τις λιωμένες μπανάνες.

Βάζουμε το λάδι καρύδας, την βανίλια, την σόδα, το baking powder, την κανέλα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι καρύδας και την ταπιόκα.

Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, βάζουμε μέσα τα κομματάκια σοκολάτας και τα ενσωματώνουμε με μία σπάτουλα.

Βάζουμε το μείγμα μέσα στην φόρμα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε φέτες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *