Χωρίς ψήσιμο!
Είμαι σίγουρη ότι αυτή ή κάποια παρόμοια συνταγή θα την έχετε πετύχει στο Instagram, καθώς είναι πολύ δημοφιλής.
Την έβλεπα κι εγώ και κάθε φορά μου έτρεχαν τα σάλια, οπότε είπα να φτιάξω και τη δική μου εκδοχή με φυστικοβούτυρο, αν και μπορεί να γίνει και με άλλο βούτυρο καρπού (θα πρότεινα φουντουκοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο εναλλακτικά).
Σχετικά με τις υπόλοιπες αντικαταστάσεις, θα ήθελα να πω ότι κάποια πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν όπως το λάδι καρύδας που χρειάζεται για να σφίξει η σοκολάτα και άλλα μπορούν να αλλάξουν όπως το αλεύρι καρύδας, όπου μπορείτε να βάλετε αλεύρι βρώμης στη διπλάσια ποσότητα.
Όπως ξέρετε αν με ακολουθείτε καιρό, το αλεύρι καρύδας είναι υδρόφιλο και απορροφά πολλά υγρά, οπότε μικρή ποσότητα αρκεί. Αν, όμως, βάλετε αλεύρι βρώμης θα χρειαστείτε μεγαλύτερη μεγαλύτερη ποσότητα.
Χωρίς πολλά πολλά, πάμε να δούμε τη συνταγή!
Υλικά:
Για τη βάση:
1 φλιτζ. φυστικοβούτυρο
1 φλιτζ. αλεύρι καρύδας
½ φλιτζ. σιρόπι σφενδάμου (ή 1/3 φλιτζ. μέλι)
Για τη σοκολάτα:
100 γρ. σοκολάτα 70% κακάο και πάνω
2 κουτ. σούπας φυστικοβούτυρο
2 κουτ. σούπας λάδι καρύδας λιωμένο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το φυστικοβούτυρο και το σιρόπι σφενδάμου και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το αλεύρι καρύδας. Θα δημιουργηθεί μία συμπαγής ζύμη. Σε ένα μικρό τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο ταψί βάζουμε τη βάση που έχουμε φτιάξει και την στρώνουμε καλά.
Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη.
Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε τα υλικά για τη σοκολάτα και το βάζουμε στα μικροκύματα για 30 δευτερόλεπτα. Το βγάζουμε, ανακατεύουμε και το ξαναβάζουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Βγάζουμε το ταψί από την κατάψυξη και ρίχνουμε από πάνω τη λιωμένη σοκολάτα.
Το ξαναβάζουμε κατάψυξη για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.
Κόβουμε και απολαμβάνουμε.
Διατηρείται σε τάπερ στο ψυγείο.
One comment
Όλγα
Καλημέρα, μπορώ να αντικαταστήσω το αλεύρι καρύδας με αμυγδάλου; Ευχαριστώ!