Φθινόπωρο, μήλο, κανέλα και σταφίδες, πάνε μαζί!
Επιτέλους έβαλε κρύο και μπορούμε να χουχουλιάσουμε στους καναπέδες με χοντρές φλις κουβέρτες, να πίνουμε τα ωραία μας τα βότανα και τα τσάγια και να τρώμε σούπες!
Και όχι μόνο! Μαζί με τις κολοκύθες, ήρθαν και τα μήλα, οπότε οι μηλόπιτες και τα μηλογλυκά πάνε και έρχονται!
Μηλόπιτα υπάρχει στο site, και είναι αγαπημένη μου, οπότε επειδή δεν είχα μπισκότα με μήλο έπρεπε να τα φτιάξω!
Πανεύκολη η συνταγή. Ένα μηλαράκι θα χρειαστείτε όλο κι όλο (κι αυτό όχι ολόκληρο). Κάτι που προσωπικά το φοβήθηκα αλλά νιώθω ότι πηγαίνει στη συγκεκριμένη συνταγή είναι οι σταφίδες. Αν τις αγαπάτε, να προσθέσετε μερικές για ακόμα περισσότερη χειμωνιάτικη διάθεση!
Υλικά:
1 φλιτζ. αλεύρι βρώμης
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ, ζάχαρη καρύδας
1 αβγό
1 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου
1 κουτ. γλυκού baking powder
1 κουτ. γλυκού κανέλα
λίγο καρύδι τριμμένο
1 μικρό μήλο κομμένο σε κυβάκια (ή μισό μεγάλο μήλο)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (στις αντιστάσεις) και στρώνουμε μία λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αβγό και τη ζάχαρη καρύδας και τα χτυπάμε με έναν αβγοδάρτη.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Βάζουμε σιγά σιγά το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι βρώμης, την κανέλα και το baking powder και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Με μία σπάτουλα ενσωματώνουμε το κομμένο μήλο και το τριμμένο καρύδι.
Με το χέρι ή με ένα κουτάλι φτιάχνουμε μπαλάκια με το μείγμα μας και τα τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα.
Φροντίζουμε να απέχουν μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν λίγο.
Θα έχουμε περίπου 12-14 μπισκότα ανάλογα με το πόσο μικρά ή μεγάλα τα κάνουμε.
Ψήνουμε για 8 με 10 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος που τα κάναμε). -Τα δικά μου χρειάστηκαν 9 λεπτά-
Αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε!