Μπουκίτσες μπισκότου με φυστικοβούτυρο!
Τα Χριστούγεννα πέρασαν και δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ είμαι πανέτοιμη να ξαναμπώ στην κουζίνα. Ξεκινάμε την χρονιά δυναμικά με αυτά τα τραγανά μπισκότα βρώμης με φυστικοβούτυρο και κομματάκια σοκολάτας.
Υπάρχουν πολλοί που δεν προτιμούν τα μπισκότα, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι είναι οι ιδανικές μπουκίτσες για να φας κάτι γλυκό, χωρίς να το παρακάνεις.
Για τη συγκεκριμένη συνταγή θα χρειαστείτε:
Αλεύρι βρώμης (ή νιφάδες βρώμης που θα περάσετε από το multi για να γίνουν αλεύρι)
Ζάχαρη καρύδας (μπορείτε να βάλετε και μέλι στην ίδια ποσότητα)
Αβγό
Ελαιόλαδο
Φυστικοβούτυρο (αλλά μπορείτε να βάλετε ταχίνι ή κάποιο άλλο nut butter)
Γάλα αμυγδάλου (οποιοδήποτε γάλα λειτουργεί)
Κομματάκια σοκολάτας: Προσωπικά μου αρέσει να παίρνω ολόκληρη σοκολάτα και να την κόβω μόνη μου σε κομμάτια.
Πάμε να δούμε τη συνταγή!
Υλικά:
1 φλιτζ. αλεύρι βρώμης
1 αβγό
1/3 φλιτζ. ζάχαρη καρύδας
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας φυστικοβούτυρο (ή ταχίνι ή φουντουκοβούτυρο)
2 κουτ. σούπας γάλα αμυγδάλου (ή άλλο γάλα της επιλογής σας)
½ κουτ. γλυκού baking powder
κομματάκια σοκολάτας (85% κακάο)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και στρώνουμε μία λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα.
Σε ένα μπολ, βάζουμε το αβγό, τη ζάχαρη καρύδας, το ελαιόλαδο και το γάλα αμυγδάλου και χτυπάμε με έναν αβγοδάρτη.
Ρίχνουμε το φυστικοβούτυρο και το baking powder και τέλος το αλεύρι βρώμης και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα.
Τέλος, ενσωματώνουμε και τα κομματάκια σοκολάτας.
Θα έχει δημιουργηθεί ένα μείγμα σαν πλαστελίνη που είναι εύκολο να το πλάσει κανείς με τα χέρια.
Κάνουμε μπαλάκια και τα βάζουμε πάνω στη λαδόκολλα, πατώντας τα ελαφρά.
Ψήνουμε για 8 με 10 λεπτά.