Ένα μπολ, 5 λεπτά προετοιμασία και 8 λεπτά στον φούρνο και θα έχεις τα πιο νόστιμα και αγνά μπισκότα!
Είναι ωραίο πράγμα το μπισκότο. Προσωπικά, μου αρέσουν πολύ τα μαλακά και αφράτα μπισκότα, αλλά όταν θέλω ένα μπισκοτάκι που μπορώ να βουτήξω στον καφέ μου, προτιμώ πάντα τα πιο τραγανά. Εκείνα, που τα δαγκώνεις και τα ακούς να κάνουν αυτό το χαρακτηριστικό “κρακ”.
Τέτοια ακριβώς είναι και αυτά τα μπισκότα, για τα οποία χρειάστηκαν δύο προσπάθειες, εκ των οποίων η πρώτη αποτυχημένη, για να φτάσω στο σημείο να το δαγκώσω και να πω “AYTO EINAI”!
Λίγα λόγια για τα υλικά.
Αν κάποιος από εσάς είναι vegan, μπορεί να αντικαταστήσει το αβγό με το λεγόμενο flax egg (δηλαδή 1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο και 3 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό, που τα ανακατεύεις και αφήνεις το μείγμα για 15 λεπτά περίπου). Το δοκίμασα στο μείγμα και λειτουργεί το ίδιο καλά με το αβγό.
Αλεύρι βρώμης μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας, αν αλέσετε βρώμη στο μούλτι. Παρ᾽ολ᾽αυτά, θέλει λίγο κοσκίνισμα για να είναι φίνο το αποτέλεσμα. Εγώ προτίμησα να αγοράσω έτοιμο το αλεύρι βρώμης!
Όσο για το αλεύρι καρύδας, είναι απαραίτητο στη συνταγή (ναι, ακόμα κι αυτή η κουταλιά) γιατί η βρώμη είναι ένα ξερό θα έλεγα άλευρο που χρειάζεται μία βοήθεια για να αφρατέψει και να δέσει το μείγμα!
Υλικά:
1 + 1/3 φλιτζ. αλεύρι βρώμης
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ, ζάχαρη καρύδας
1 αβγό
1 κουτ. σούπας αλεύρι καρύδας
1 κουτ. γλυκού baking powder
1/2 φλιτζ. κομματάκια σοκολάτας 85% κακάο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (στις αντιστάσεις) και στρώνουμε μία λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αβγό και τη ζάχαρη καρύδας και τα χτυπάμε με έναν αβγοδάρτη.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το baking powder και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Βάζουμε σιγά σιγά το αλεύρι καρύδας και το αλεύρι βρώμης και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Με μία σπάτουλα ενσωματώνουμε και τα κομματάκια σοκολάτας.
Με το χέρι ή με ένα κουτάλι φτιάχνουμε μπαλάκια με το μείγμα μας και τα τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα.
Φροντίζουμε να απέχουν μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν λίγο.
Θα έχουμε περίπου 13-15 μπισκότα ανάλογα με το πόσο μικρά ή μεγάλα τα κάνουμε.
Ψήνουμε για 7 με 9 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος που τα κάναμε). -Τα δικά μου χρειάστηκαν 8 λεπτά-
Αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε!
4 comments
Nikos
Σε τι θερμοκρασία?
Δήμητρα
Γειά σας!!!! Η ζάχαρη καρύδας, θα μπορούσε να είναι κ στεβια;
Eleni
Πόσες θερμίδες έχουν τα μπισκότα;;
Amelia
Μου έχουν αρέσει πολύ τα μπισκότα αυτά! Τα κάνω συχνά! Όμως εχω μια απορία..εγώ αντικαθιστω το αυγό με “αυγό” λιναρόσπορου …αναρωτιέμαι μήπως θέλουν ψυγείο η συντηρούνται και εκτός σε αεροστεγές κουτί;; σας ευχαριστώ πολύ!