Θα μπορούσαν να είναι μπισκότα, αλλά δεν είναι ακριβώς. Θα μπορούσαν να είναι μπάρες, αλλά μοιάζουν πολύ με μπισκότα. Και έχουν και σοκολάτα μέσα. Κάπως έτσι, γεννήθηκαν οι μπισκοτομπάρες, μισές μπισκότο, μισές μπάρες, είναι κάτι σαν να λέμε οι σούπερ ήρωες των γλυκών. Και όχι άδικα, πρέπει να σας πω!
Υλικά:
1 αβγό
2/3 φλιτζ. αμυγδαλοβούτυρο
¼ φλιτζ. λάδι καρύδας λιωμένο
2/3 φλιτζ. ζάχαρη καρύδας
2 κουτ. γλυκού βανίλια
¾ φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου
¾ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουτ. γλυκού αλεύρι καρύδας
½ φλιτζ. κομματάκια σοκολάτας 80% κακάο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και βάζουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 20 εκ.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το αβγό με την ζάχαρη καρύδας, τη βανίλια και τη σόδα.
Στο μείγμα ενσωματώνουμε το αμυγδαλοβούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε το λάδι καρύδας, το αλεύρι αμυγδάλου και το αλεύρι καρύδας.
Με μία σπάτουλα ενσωματώνουμε στο μείγμα τα κομματάκια σοκολάτας.
Βάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψί μας και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε για 20 λεπτά. Αφήνουμε τις μπισκοτομπάρες να κρυώσουν για 20 λεπτά και τις κόβουμε σε 16 κομμάτια.
One comment
KATERINA RAPTOPOULOU
Καλησπέρα σας, πολυ ωραιες και ενδιαφέρουσες οι συνταγες σας.
Θελω να κανω ομως μια ερωτηση σχετικα με την ποσοτητα της βανιλιας στις μπισκοτομπαρες. Μηπως 2 κουτ.γλυκου ειναι παρα πολύ ?!
Σας ευχαριστώ πολύ, περιμενω απαντηση σας