Η γλυκοπατάτα μπορεί να γίνει τέλεια βάση τόσο για γλυκά, όσο και αλμυρά.

Αυτή η συνταγή είναι μια αλμυρή πρόταση, η οποία μπορεί να φαγωθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Μπορεί άνετα να γίνει ένα ολοκληρωμένο μεσημεριανό αν συνοδευτεί με πράσινη σαλάτα ή ακόμα και ορεκτικό για ένα τραπέζι στο σπίτι.

Οι συνδυασμοί είναι πολλοί, αλλά για εμένα η γλύκα της γλυκοπατάτας, με την ένταση που έχει το χούμους, τη γεύση από τα μανιτάρια και την πικαντοσύνη (κρίμα να μην υπάρχει τέτοια λέξη) από το φρέσκο κρεμμυδάκι δημιουργούν την τέλεια μπουκιά! Αν είστε λάτρεις του αβγού, ένα τηγανητό αβγό από πάνω, μπορεί να κάνει τα πράγματα ακόμα πιο ενδιαφέροντα.

Παρακάτω θα βρείτε τη συνταγή. Έχω βάλει σε λινκ τη συνταγή μου για το χούμους.

Προσωπικά προτιμώ τα καφέ μανιτάρια γιατί γίνονται πιο τραγανά, αλλά μπορείτε να βάλετε και λευκά.

Οι αναλογίες είναι για μία μεγάλη γλυκοπατάτα, η οποία βγάζει περίπου 6 μπρουσκέτες (μερικές μικρότερες και άλλες μεγαλύτερες)

Γενικά θα χρειαστείτε:

Χούμους

Γλυκοπατάτα

Μανιτάρια

Φρέσκο κρεμμυδάκι

Screen Shot 2021-08-19 at 17.43.10

Υλικά:

1 μεγάλη γλυκοπατάτα (προτιμήστε κάποια χοντρή)

200 γρ. μανιτάρια καφέ

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

Ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Χούμους (βρείτε τη συνταγή εδώ)

Αβγά (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώνουμε μια λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα. Καθαρίζουμε τη γλυκοπατάτα και την κόβουμε σε φέτες. Προσέχουμε οι φέτες να έχουν περίπου το ίδιο πάχος.

Απλώνουμε τις γλυκοπατάτες στη λαδόκολλα και με ένα πινέλο τις περνάμε με λίγο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε για 20 με 25 περίπου λεπτά, γυρνώντας τες στα μισά από την άλλη πλευρά.

Όσο οι γλυκοπατάτες μας ψήνονται, βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο (1-2 κουτ. σούπας αρκούν). Ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια, που τα έχουμε καθαρίσει και κόψει, και τα σωτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος.

Μόλις οι γλυκοπατάτες μας είναι έτοιμες, τις βγάζουμε από τον φούρνο. Απλώνουμε πάνω μια κουτ. σούπας χούμους, μία κουταλιά μανιτάρια και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.

Προαιρετικά, μπορούμε να βάλουμε και ένα τηγανητό αβγό πάνω από κάθε μπρουσκέτα.

Screen Shot 2021-08-19 at 17.44.00

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *