Τα μύρτιλα έχουν απαλή γεύση και υπέροχο χρώμα. Αυτή η συνταγή χρειάζεται μόνο 30 λεπτά συνολικά μέχρι να φτάσουν τα muffin στο πιάτο σας, οπότε μία δύσκολη στιγμή που θέλετε κάτι γλυκό, αλλά χωρίς σοκολάτα είναι η κατάλληλη επιλογή.
Υλικά:
1 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου
6 κουτ. σούπας άμυλο ταπιόκα
½ κουτ. γλυκού baking powder
2 κουτ. γλυκού βανίλια (φυσική)
1 αβγό
¼ φλιτζ. μέλι
¼ φλιτζ. λάδι καρύδας λιωμένο
½ φλιτζ. φρέσκα μύρτιλα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το αβγό και προσθέτουμε το μέλι και το λάδι καρύδας. Συνεχίζουμε να χτυπάμε καλά και αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά και όλα τα στέρεα υλικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και στο τέλος βάζουμε και τα μύρτιλα.
Σε ένα ταψάκι για muffin τοποθετούμε 7 χάρτινες θήκες (εκτός αν έχουμε σιλικόνης) και με ένα κουτάλι βάζουμε το μείγμα σε κάθε θήκη.
Ψήνουμε για 22-25 λεπτά, μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα (το επιβεβαιώνουμε με μία οδοντογλυφίδα).
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.