Το πόσο τις αγαπώ τις εύκολες συνταγές το γνωρίζετε! Αποτελούν την τρανή απόδειξη ότι μία συνταγή δεν χρειάζεται να είναι δύσκολη για να είναι υγιεινή ή θρεπτική. Επίσης, δεν χρειάζεται να περάσει κανείς ώρες στην κουζίνα ή να λερώσει πολλά σκεύη ώστε να καταφέρει να φάει κάτι καλό.
Κατά καιρούς έχω προσπαθήσει να απλοποιήσω πολλές συνταγές ή να δημιουργήσω συνταγές που θα κάνουν την κουζίνα ένα ευχάριστο μέρος, ακόμα και για εκείνους που δεν απολαμβάνουν το μαγείρεμα (ε ναι είναι πολλοί και είναι απολύτως οκ).
Το κριθαράκι με γεύση χορτόπιτα είναι ακριβώς αυτή η περίπτωση!
Χρειάζεται γύρω στα 10 λεπτά (χοντρά ένα τέταρτο) για να ετοιμαστεί. Είναι θρεπτικό με πόσα λαχανικά μέσα (από σπανάκι και μυρώνια μέχρι κρεμμυδάκι και δυόσμο). Και θα λερώσετε μόνο ένα σκεύος για να το φτιάξετε!
Επίσης είναι ιδανικό για τη νηστεία, μιας και είμαστε στη Μεγάλη Εβδομάδα! Μετά τη νηστεία μπορείτε να το συνοδεύσετε και με τυράκι ή φυτικό τυράκι αν ακολουθείτε vegan διατροφή.
Πάμε να φτιάξουμε αυτή την πολύ απλή αλλά γευστική συνταγή!
Υλικά:
600 γρ. ΦΡΕΣΚΟΥΛΗΣ χορτόπιτα
200 γρ. κριθαράκι ολικής άλεσης
2 κουτ. ελαιόλαδο
850ml νερό
αλάτι
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμός λεμόνι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βάζουμε μία σωτέζα σε δυνατή φωτιά, με το ελαιόλαδο.
Μόλις κάψει ρίχνουμε σιγά σιγά την Χορτόπιτα ΦΡΕΣΚΟΥΛΗΣ μέχρι να μαραθεί και να μαλακώσει.
Βάζουμε μέσα το κριθαράκι μας, ανακατεύουμε και προσθέτουμε 850ml βρασμένο νερό.
Αλατίζουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για όσο χρόνο γράφουν οι οδηγίες από το κριθαράκι μας. Εμένα ήθελε 7 με 8 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε και το ξύσμα από το λεμόνι.
Όταν το βγάλουμε από τη φωτιά θέλουμε να έχει υγρά γιατί θα συνεχίζει να απορροφά.
Σερβίρουμε!