Αυτές είναι δύο δικές μου αγαπημένες γεύσεις!

Όσοι αγαπούν την βρώμη, αλλά δεν τους αρέσει το porridge να σηκώσουν το χέρι!

“Εγώ, εγώ!”

Πραγματικά, ενώ θεωρώ την βρώμη ένα από τα καλύτερα πρωινά, δεν με ενθουσιάζει η σκέψη να φάω κάτι ζεστό μαζί με φρούτα κλπ, έτσι η λύση των overnight oats είναι η καλύτερη για εμένα!

Ουσιαστικά, πρόκειται για βρώμη την οποία μουλιάζει από το βράδυ μέσα σε υγρό και έχοντας αυτό ως βάση μπορείς να πειραματιστείς όσο θέλει με γεύσεις, να χρησιμοποιήσεις φρούτα εποχής και φτιάξεις το δικό σου βαζάκι όπως ακριβώς επιθυμείς!

Σε αυτή τη συνταγή θα σας δείξω δύο δικές μου προτάσεις για overnight oats, που συνηθίζουμε να φτιάχνουμε σπίτι για να σας δώσω μερικές ιδέες, αλλά εννοείται αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε τους δικούς σας συνδυασμούς!

Κάποια μικρά tips:

  • Η βάση για τα overnight oats είναι ίδια σε όλες τις συνταγές και η αναλογία βρώμης και γάλατος είναι 1 προς 1.
  • Προσωπικά προσθέτω το μέλι, τα φρούτα και τα nut butter από το βράδυ ώστε να “δέσουν” καλά οι γεύσεις, αλλά αν θέλω να προσθέσω ξηρούς καρπούς, τους βάζω το πρωί πριν φάω τη βρώμη ώστε να παραμείνουν τραγανοί.
  • Μπορείτε να προσθέσετε και σπόρους chia,αλλά θα πρέπει να αυξήσετε λίγο την ποσότητα του υγρού μέρους.
  • Αν το πρωί βιάζεστε να φύγετε δοκιμάστε να φτιάξετε τα overnight oats μέσα σε ένα βαζάκι, ώστε να το πάρετε μαζί σας και να το φάτε στη δουλειά!

 

Βρώμη αποβραδίς με μύρτιλο, μπανάνα και φυστικοβούτυρο

Screen Shot 2021-03-04 at 23.55.11

Υλικά:

5 κουτ. σούπας βρώμη *

5 κουτ. σούπας γάλα αμυγδάλου (ή ό,τι άλλο γάλα θέλετε)

1 κουτ. γλυκού μέλι

1 κουτ. σούπας φυστικοβούτυρο

½κουτ. γλυκού κανέλα

μύρτιλα

½ μπανάνα

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα βάζο όλα τα υλικά, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες.

 

Βρώμη αποβραδίς με φράουλα, αμυγδαλοβούτυρο και τριμμένο αμύγδαλο

Screen Shot 2021-03-04 at 23.56.31

Υλικά:

5 κουτ. σούπας βρώμη *

5 κουτ. σούπας γάλα αμυγδάλου (ή ό,τι άλλο γάλα θέλετε)

1 κουτ. γλυκού μέλι

1 κουτ. σούπας αμυγδαλοβούτυρο

3-4 φράουλες ψιλοκομμένες

τριμμένο αμύγδαλο

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα βάζο όλα τα υλικά, εκτός από το τριμμένο αμύγδαλο, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες. Την επόμενη μέρα, βάζουμε το τριμμένο αμύγδαλο και απολαμβάνουμε!

 

Σημείωση:

*Εννοείται, μπορείτε να βάλετε λιγότερη ή περισσότερη βρώμη, ανάλογα την όρεξή σας, αρκεί να αθξήσετε αντίστοιχα και το υγρό!

Ανυπομονώ να δω και τις δικές σας δημιουργίες!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *