Κανένα γλυκό μου δεν έχει ζάχαρη, αλλά το συγκεκριμένο κέικ δεν έχει ούτε μέλι. Σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω ένα άλλο φυσικά γλυκό συστατικό αυτή την φορά, τους χουρμάδες. Οι χουρμάδες εκτός από την γλύκα τους, δίνουν και πλούσια υφή στο σοκολατένιο κέικ, το οποίο παραμένει ζουμερό και αφράτο μέσα.

Continue Reading

Για τον κουρκουμά έχουμε ακούσει πολλά. Βοηθάει στο αδυνάτισμα, έχει αντιοξειδωτική δράση και βοηθά στον μεταβολισμό. Κάποιοι λένε ότι κάνει θαύματα, άλλοι είναι πιο σκεπτικοί. Εγώ για να είμαι ειλικρινής βρίσκομαι κάπου στη μέση. Παρ’ ολ’ αυτά, αφού δεν έχει έντονη γεύση (καθόλου γεύση θα έλεγα) και δίνει ωραίο χρώμα στο φαγητό, τον βάζω σχεδόν σε όλες τι συνταγές με την λογική ότι δεν έχω και τίποτα να χάσω. Η πρώτη φορά που συνειδητοποίησα πόσο ωραίος μπορεί να είναι ο κουρκουμάς είναι όταν δοκίμασα αυτό το latte με γάλα αμυγδάλου.

Continue Reading

Θα έχετε καταλάβει ότι γενικά αγαπώ την σοκολάτα. Σε ποιον δεν αρέσει, άλλωστε; Μερικές φορές, όμως, χρειάζομαι κάτι πιο απλό για να συνοδεύω τον καφέ ή το τσάι μου. Κάπως έτσι, δημιουργήθηκαν αυτά τα κουλουράκια αμυγδάλου.

Continue Reading

Αυτό δεν θα είναι ένα από τα blog που σας έχω συνηθίσει, στο οποίο το #tipiranafao είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή. Και ο λόγος είναι ότι σχεδόν όλα όσα πήρα να φάω στο Λονδίνο είχαν αλεύρι, ζάχαρη και σίγουρα, πολλά επεξεργασμένα συστατικά. Και τα ευχαριστήθηκα όλα!

Continue Reading

Η σοκολάτα μαζί με την σοκολάτα είναι πάντοτε καλή ιδέα, ειδικά όταν δεν έχει ζάχαρη. Αν και η γλυκοπατάτα μπορεί να σας ξενίσει ως υλικό, μην την φοβάστε! Η φυσικά γλυκιά της γεύση την καθιστά το ιδανικό υλικό για την ζαχαροπλαστική. Δοκιμάστε και θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας.
Continue Reading