Με τα μουστουκούλουρα υπάρχει πάντα η εξής διαμάχη: Είναι καλύτερα τα μαλακά ή τα κρατσανιστά; Αν έπρεπε να ψηφίσω προσωπικά θα επέλεγα τα μαλακά. Πάντοτα τα προτιμούσα και ένιωθα ότι ικανοποιούν περισσότερο τον ουρανίσκο μου. Έχοντας αγάπη για τα μαλακά και αφράτα μουστουκούλουρα έκανα πολλές δοκιμές για να καταφέρω να τους δώσω την υφή, αλλά και την γεύση που θα με ταξίδευε στα παιδικά μου χρόνια και τα μουστουκούλουρα που έτρωγα μέσα από τα σακουλάκι που έπαιρνα από τον φούρνο. Η συνταγή είναι πολύ εύκολη. Enjoy!
Υλικά:
2 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου
2 ασπράδια αβγού
2 κουτ. σούπας πετιμέζι
1 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. γλυκού κανέλα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με το μέλι και το πετιμέζι. Σιγά σιγά ρίχνουμε και το αλεύρι αμυγδάλου.
Πλάθουμε καλά το μείγμα μέχρι να δημιουργηθεί μία ζύμη που θα κολλάει.
Παίρνουμε μία κουταλιά από την ζύμη, την πλάθουμε σε μπαστουνάκι και κάνουμε μία μικρή καμπύλη. Το βάζουμε πάνω στο ταψί μας.
Συνεχίζουμε και με το υπόλοιπο μείγμα.
Ψήνουμε 13-15 μέχρι να ροδίσουν τα μουστουκούλουρα.
One comment
Ράνια Αθανασιάδη
Καλησπέρα! Στον αέρα ή στις αντιστάσεις ;