Υπάρχει καλύτερο πρωινό από μερικά λαχταριστά και αφράτα pancakes;

Υλικά:

3 αβγά

3 κουτ. σούπας γάλα αμυγδάλου (ή καρύδας) – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμα και νερό

½ κουτ. γλυκού βανίλια

½ κουτ. γλυκού baking powder

3 κουτ. της σούπας αλεύρι καρύδας

¼ του φλιτζ λάδι καρύδας (αφού το έχουμε ζεστάνει)

Για το σερβίρισμα:

Φράουλες, μέλι (κατά βούληση)

Εκτέλεση:

Χτυπάμε πρώτα τα αβγά (μπορείτε να τα χτυπήσετε και στο χέρι με έναν αβγοδάρτη, ώστε να μην λερώσετε το μίξερ).

Προσθέτουμε το αλεύρι καρύδας, τo γάλα και το λάδι καρύδας και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει χυλός.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και του βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο (προτιμώ, αφού ρίξω το ελαιόλαδο να το απλώνω ελαφρά με μία χαρτοπετσέτα σε όλο το τηγάνι).

Με μία κουτάλα ρίχνουμε μία κουταλιά από το μείγμα. Μόλις δούμε το πάνω μέρος να έχει σχηματίσει μικρές τρυπίτσες, γυρίζουμε το pancake και από την άλλη μεριά. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για όλο το μείγμα.

Μόλις είναι έτοιμα σερβίρουμε με τις φράουλες και το μέλι.

Θα έχετε 8-9 pancakes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *