Και είναι vegan!
Η ανάγκη για παρασκευές χωρίς αβγό με έφεραν σε αυτά τα pancakes φούρνου. “Γιατί pancakes” θα μου πεις αφού δεν έχουν το κλασικό σχήμα. Για να σου απαντήσω πως ότι τους λείπει στο σχήμα, το έχουν εντελώς στην υφή της ζύμης που είναι ίδια με αυτή των pancakes.
Ο φούρνος θα σου λύσει τα χέρια, αφού το βάζεις μέσα και ξενοιάζεις και θα έχεις πρωινό για όλη την οικογένεια, χωρίς αβγό.
Τώρα, αν φτιάξεις τη συγκεκριμένη συνταγή και θέλεις να προσθέσεις μέσα στο μείγμα κάποιο γλυκαντικό μπορείς να βάλεις 1 με 2 κουταλιές της σούπας μέλι ή maple syrup για την vegan εκδοχή.
Προσωπικά, επειδή ήθελα να φάει το λουκουμάκι, δεν έβαλα κανένα γλυκαντικό στο μείγμα, αλλά όταν το σέρβιρα σε εμένα, έριξα λίγο maple από πάνω, όπως ακριβώς θα έκανα με τα pancakes.
Φύγαμε για συνταγή!
Υλικά:
1 φλιτζ. + 2/3 φλιτζ. αλεύρι βρώμης
1 φλιτζ + 1/4 φλιτζ. γάλα αμυγδάλου (ή οποιοδήποτε άλλο γάλα της επιλογής σας)
1/4 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου (μπορείτε να τρίψετε αμύγδαλα στο multi)
1 μπανάνα ώριμη
1 φλιτζ. μύρτιλα
1 κουτ. σούπας κανέλα
2 κουτ. γλυκού baking powder
1 κουτ. γλυκού χυμός λεμόνι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις και λαδώνουμε ένα μικρό μακρόστενο ταψάκι (20×30 εκ.).
Σε ένα μπολ πατάμε την ώριμη μπανάνα με ένα πιρούνι και ρίχνουμε μέσα την κανέλα, το αλεύρι αμυγδάλου και το αλεύρι βρώμης.
Βάζουμε το γάλα αμυγδάλου, το baking και το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί που έχουμε ετοιμάσει και βάζουμε από πάνω τα μύρτιλα.
Ψήνουμε για 16 με 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Σερβίρουμε.
One comment
Anna-Maria
Καλησπερα σας, εκανα τη συνταγη και πικρισε ελαφρως. Τι μπορει να εκανα λαθος; ΥΓ: ευχαριστουμε για τις υπεροχες συνταγες και τις ιδεες! Ειστε φανταστικη.