Δεν ξέρω αν ψάχνατε μία ακόμα συνταγή για pancakes, αλλά εδώ είμαστε! Με γιαούρτι, μπανάνα και αλεύρι βρώμης είναι κατάλληλα από 6 μηνών!
Κάπως τον τελευταίο καιρό κάναμε οικογενειακώς αποχή από τα pancakes και δεν ξέρω γιατί. Όταν μου συμβαίνει αυτό, μάλλον είναι επειδή ψάχνω μία νέα γεύση ή ένα twist σε κάποια δοκιμασμένη συνταγή!
Η συνταγή για τα pancakes βρώμης που έχω είναι δοκιμασμένη εδώ και χρόνια και αρκετά σταθερή, αλλά ήρθε η στιγμή να έχει κι εκείνη ένα μικρό upgrade!

Δίνω συνταγή που είναι κατάλληλη από 6 μηνών, αλλά και με έξτρα πρωτεΐνη λόγω γιαουρτιού για εμάς τους πιο μεγάλους που θέλουμε να πιάνουμε τους πρωτεϊνικούς μας στόχους καθημερινά, ξεκινώντας από το πρωινό!
Σερβίρετε με ό,τι θέλετε. Τα παιδιά μπορούν να τα φάνε και σκέτα ή με κάποιο βούτυρο καρπού, εφόσον έχετε κάνει εισαγωγή
Εμείς συνοδεύσαμε με φυστικοβούτυρο, σιρόπι σφενδάμου και φράουλες αλλά sky is the limit, αναφορικά με τα toppings!

Υλικά:
2 αβγά
1 μπανάνα
1 κουτ, γλυκού baking powder
100 γρ γιαούρτι
½ φλιτζ. αλεύρι βρώμης
½ κουτ, γλυκού κανέλα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ λιώνουμε την μπανάνα με ένα πιρούνι και ρίχνουμε τα αβγά.
Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.
Ρίχνουμε το γιαούρτι και χτυπάμε καλά.
Βάζουμε το baking, την κανέλα και το αλεύρι βρώμης και χτυπάμε με ένα σύρμα.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μεσαία φωτιά.
Μόλις κάψει ρίχνουμε μία κουταλιά μεγάλη από το μείγμα μας. Μόλις αρχίσει να σχηματίζει φουσκάλες, γυρίζουμε το pancake μας. Αφήνουμε 2-3 λεπτά και το βγάζουμε.
Επαναλαμβάνουμε και για το υπόλοιπο μείγμα.
Θα έχουμε περίπου 9 με 10 pancakes.