Δεν γνωρίζω πολλούς ανθρώπους που να μην αγαπούν τα τυροπιτάκια. Μικρούς ή μεγάλους!
Σοβαρό σνακ των παιδικών και μαθητικών μας χρόνων, έχουν το μεγάλο θετικό ότι πέρα από νόστιμα, τα τυροπιτάκια είναι τέλειο σνακ και μπορούν να μπουν σε τάπερ και να μας ταξιδέψουν σε ταξίδια, εκδρομές, δραστηριότητες, σχολείο κλπ!
Τώρα, αυτά τα συγκεκριμένα τυροπιτάκια κρατάνε όλη τη γεύση και την απόλαυση που έχει ένα παραδοσιακό τυροπιτάκι, αλλά χωρίς να χρειάζεται να ανοίξεις φύλλο! Κοινώς, είναι πανεύκολα!
Η συνταγή έχει αλεύρι βρώμης, αλλά εννοείται μπορείτε να αλέσετε νιφάδες για να φτιάξετε το δικό σας.
Υλικά:
1 φλιτζ. αλεύρι βρώμης (μπορεί να χρειαστεί λίγο συμπλήρωμα)
100 γρ. γιαούρτι
2 αβγά
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζ, τυρί τριμμένο
½ φλιτζ. φέτα τριμμένη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και στρώνουμε μἰα λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και τα αβγά και τα χτυπάμε καλά.
Ρίχνουμε το αλεύρι βρώμης και τα τυριά μέσα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
Με ένα μεγάλο κουτάλι, βάζουμε κουταλιές από το μείγμα αραιά στη λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 18 με 20 λεπτά.