Όσο υπάρχουν τέτοια σοκολατένια κέικ, πώς να σου λείψει η ζάχαρη; Η συνταγή είναι πανεύκολη και αν έχει κανείς τα υλικά σπίτι του, χρειάζεται ελάχιστη προετοιμασία μέχρι να φτάσει το κέικ στον φούρνο και, ύστερα, στο πιάτο.
Αν δεν έχετε μίξερ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο μπολ και έναν αβγοδάρτη.
Υλικά:
100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα (70% κακάο και πάνω)
2 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου
1 φλιτζ. γάλα αμυγδάλου
1/2 φλιτζ. λάδι καρύδας (ή 1/4 λάδι καρύδας και 1/4 ελαιόλαδο)
1/2 φλιτζ. μέλι
1/4 φλιτζ. κακάο ωμό σκόνη
4 αβγά
1 κουτ. γλυκού baking powder
1 κουτ. γλυκού βανίλια (φυσική)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα αβγά και μόλις αφρατέψουν προσθέτουμε το μέλι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου και το λάδι καρύδας.
Λιώνουμε την σοκολάτα, την ενσωματώνουμε με το κακάο και την προσθέτουμε στο μείγμα.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά και σιγά σιγά τα προσθέτουμε στο μείγμα που έχουμε στο μίξερ.
Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Σε ένα στρογγυλό ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε για 25 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
One comment
Πελαγια
Γεια σας,
Την σοκολάτα σε ποιο στάδιο την βαζετε??