Αν δεν θέλετε να μπλέξετε με φύλλα και άλλα τέτοια μπελαλίδικα πράγματα, αυτή η τυρόπιτα ή αλευρόπιτα, όπως την λένε σε πολλές περιοχές είναι ταμάμ για εσάς!

Αφήστε που είναι τέλειο σνακ για το καλοκαίρι γιατί διατηρείται αρκετά και μπαίνει εύκολα σε τάπερ, ώστε να το έχετε μαζί σας στο ταξίδι ή στην παραλία!

Ο λουκούμης ήδη τίμησε τη συνταγή σε μία συναυλία των Burger Project που πήγαμε μέσα στο σαββατοκύριακο και μας έσωσε!

Υλικά:

180 γρ. τυρί κατσικίσιο λευκό (ή φέτα)

2 κουτ. σούπας κατίκι (ή γιαούρτι)

3 αβγά

½ φλιτζ. καλαμποκάλευρο

1 κουτ. σούπας δυόσμος (φρέσκος ή αποξηραμένος)

λίγο τυρί τριμμένο της επιλογής σας

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μεσαίο ταψί 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και το απλώνουμε με ένα πινέλο. Ταυτόχρονα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το κατίκι, το τριμμένο τυρί και τον δυόσμο.

Τρίβουμε το κατσικίσιο λευκό τυρί και ανακατεύουμε.

Τέλος, βάζουμε το ελαιόλαδο και και το αλεύρι και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το μείγμα μας στο ταψί μας σε μία λεπτή στρώση.

Ψήνουμε για 23 με 25 λεπτά!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *