Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!
Ξέρετε ότι αγαπώ την ευκολία, αλλά δεν συμβιβάζομαι στην ποιότητα. Εύκολο και νόστιμο γεύμα δεν είναι μόνο κάτι που μπορούμε να παραγγείλουμε απ᾽έξω, αλλά και κάτι που θα φτιάξουμε σπίτι μας, με ποιότητα υλικών που γνωρίζουμε.
Ένα τέτοιο γεύμα, που καιρό ήθελα να σας δείξω, είναι και αυτά τα noodles με λαχανικά, που χρειάζονται μόνο 15 λεπτά για να βρεθούν στο πιάτο σας. Και είναι πεντανόστιμα! Άλλωστε, ποιος δεν έχει στο ψυγείο του μερικά λαχανικά και μία έτοιμη σαλάτα;
Θα χρειαστείτε μόνο:
Μανιτάρια
1 σαλάτα λάχανο καρότο ΦΡΕΣΚΟΥΛΗΣ
Φρέσκο κρεμμυδάκι
Noodles της επιλογής σας (εγώ προτιμώ ρυζιού)
Σόγια
Ελαιόλαδο
Σουσάμι για το σερβίρισμα
Λίγα λόγια για τη συνταγή:
Ίσως σε κάποιους φανεί περίεργο το γεγονός ότι χρησιμοποιώ ελαιόλαδο και όχι σησαμέλαιο σε ένα ασιατικό πιάτο, αλλά προσωπικά το προτιμώ στη μαγειρική! Είναι θέμα γούστου.
Η συνταγή είναι φτιαγμένη σε wok, αλλά αν δεν έχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία σωτέζα. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι noodles θέλετε, τα οποία μπορείτε να βρείτε πανεύκολα και σε σούπερ μάρκετ και σε καταστήματα με βιολογικά.
Υλικά για 2 μερίδες:
200 – 300 γρ. σαλάτα λάχανο καρότο ΦΡΕΣΚΟΥΛΗΣ
300 γρ. μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα + 1 φρέσκο κρεμμυδάκι για το σερβίρισμα
160 γρ. noodles ρυζιού βρασμένα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, και στραγγισμένα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 κουτ. σούπας σόγιας
σουσάμι για το σερβίρισμα
λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Βάζουμε ένα wok σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο.
Μόλις αρχίσει να καίει το λάδι ρίχνουμε μέσα τα 3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
Προσθέτουμε τη σαλάτα λάχανο καρότο ΦΡΕΣΚΟΥΛΗΣ και συνεχίζουμε το σωτάρισμα. Προσοχή, να μην τα πολυψήσουμε γιατί θέλουμε να είναι ζωντανά!
Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Βάζουμε λίγο αλάτι (με μέτρο γιατί η σόγια είναι αρκετά αλμυρή) και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Μέσα στα λαχανικά μας ρίχνουμε τα βρασμένα noodles και τη σόγια.
Ανακατεύουμε να πάνε παντού τα υλικά.
Τα noodles μας είναι πανέτοιμα, μέσα σε μόλις 15 λεπτά.
Σερβίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι που μας έχει μείνει και με σουσάμι.
Αν θέλουμε βάζουμε και επιπλέον σόγια.