Έφτασε η ώρα του μυρωδάτου βασιλικού. Πάρτε ένα μικρό γλαστράκι πλατύφυλλο βασιλικό για να τον έχετε στο μπαλκόνι ή να τον βάλετε στη ζαρντινιέρα και κάντε θαύματα στην κουζίνα σας. Κάθε χρόνο από την άνοιξη και μετά φυτεύω βασιλικό (δυστυχώς τον χειμώνα δεν καταφέρνω να τον κρατήσω «ζωντανό»). Είναι πραγματικά φανταστικό το πόσο γρήγορα θα τον δείτε να μεγαλώνει και να βγάζει φύλλα. Και όποτε τον χρειάζεστε κόβετε μερικά φυλλαράκια.
Εάν μάλιστα σας βγει μπόλικος μπορείτε να τον κάνετε pesto και να τον αποθηκεύσετε σε βαζάκι μέσα στο ψυγείο σας για- σχεδόν – 1 εβδομάδα. Όλοι γνωρίζουμε την κλασσική συνταγή του pesto, που έχει κουκουνάρι και παρμεζάνα, αλλά εγώ ετοίμασα για εσάς μία διαφορετική εκδοχή, χωρίς τυρί.
Υλικά:
1 μπολ πλατύφυλλο βασιλικό πλυμμένο και στεγνό
½ φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού κουρκουμά
½ φλιτζ. κάσιους ωμά
1 σκελίδα σκόρδου
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να είναι έτοιμο το pesto μας.
Εάν δούμε ότι βγαίνει πολύ πηχτό, μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουταλιά της σούπας νερό.
Το αποθηκεύουμε μέσα σε βαζάκι και στο πάνω μέρος βάζουμε λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.
Διατηρείται στο ψυγείο για 5-6 μέρες.
One comment