Δεν χρειάζεται να είστε λάτρεις του μπρόκολου για να εκτιμήσετε αυτό το ψητό και ελαφρώς πικάντικο μπρόκολο, που δεν χρειάζεται να μυρίσει όλο το σπίτι για να φτιαχτεί.
Υλικά:
Οι φούντες από ένα μεγάλο μπρόκολο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού κάρυ
Λίγο κόκκινο πιπέρι (ίσα ίσα στην μύτη ενός κουταλιού του γλυκού)
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Αφού πλύνουμε τις φούντες από το μπρόκολο τις κόβουμε στην μέση και τις τοποθετούμε πάνω στην λαδόκολλα.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το λάδι, με το κάρυ, το καυτερό πιπέρι και το αλατοπίπερο και με ένα πινέλο αλείφουμε κάθε φούντα από το μπρόκολο.
Ψήνουμε για 20 λεπτά, στύβουμε λίγο λεμόνι από πάνω και σερβίρουμε.