Ένα πολύ απλό και γρήγορο ζυμαράκι για πίτσα στο πι και φι!
Αυτή η συνταγή για πίτσα δεν είναι μία αυθεντική ιταλική συνταγή με τρομερά φουσκωμένο ζυμαράκι. Δεν θα μπορούσε να είναι άλλωστε, αφού περιέχει αλεύρι ζέας, ένα άλευρο αρκετά σκληρό και χαμηλό σε γλουτένη, το οποία δεν μπορεί από τη φύση του να φουσκώσει τόσο πολύ. Είναι, όμως, ένα αλεύρι που προτιμώ πολύ, ειδικά για τον μικρό, καθώς είναι εξαιρετικά θρεπτικό.
Η πίτσα με αλεύρι ζέας, έχει μαγιά στιγμής που δεν χρειάζεται να διαλυθεί στο νερό. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα μπορείτε να αφήσει τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα, αλλά αν βιάζεστε μπορείτε να την βάλετε αμέσως στον φούρνο. Το αποτέλεσμα θα σας ικανοποιήσει και πάλι, απλά θα φουσκώσει λίγο λιγότερο.
Ας μιλήσουμε τώρα για τα υλικά της πίτσας. Φυσικά, μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε με λαχανικά και τυριά που έχετε στο ψυγείο σας.
Εγώ σας προτείνω μία πολύ απλή εκδοχή με σάλτσα ντομάτας (μπορείτε να βάλετε όποια θέλετε, η μαμά μου μας έφτιαχνε πίτσα με pummaro στη σάλτσα), ξερό βασιλικό, μιας και δεν είναι η εποχή του φρέσκου, και όποιο τυράκι θέλετε εσείς!
Τα αλλαντικά δεν θα τα σύστηνα, ειδικά για παιδιά!
Φύγαμε για συνταγή!
Υλικά:
Για τη ζύμη:
2 + 1/3 φλιτζ. αλεύρι ζέας (και επιπλέον για το ζύμωμα)
½ φακελάκι μαγιά στιγμής
1 φλιτζ. νερό χλιαρό
1 κουτ. σούπας μηλόξυδο
1,5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
Για toppings:
Σάλτσα ντομάτας
Βασιλικός ξερός
Τυρί της αρεσκείας σας
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι. Ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό, το μηλόξυδο και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να σχηματιστείς μία μπαλίτσα με το ζυμάρι μας.
Το ζυμαράκι μας θα κολλάει λίγο αλλά αυτό δεν μας ενοχλεί. To αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένο για να φουσκώσει για 1 ώρα.
Το μεταφέρουμε σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και αρχίζουμε να ανοίγουμε το ζυμάρι μας, με τα χέρια μας ή με έναν πλάστη.
Όταν το ζυμάρι μας, σταματήσει να κολλάει, το μεταφέρουμε στη λαμαρίνα μας (στην οποία έχουμε ρίξει λίγο ελαιόλαδο πάνω στη λαδόκολλα) και συνεχιζουμε με τα δάχτυλά μας, το άνοιγμα, μέχρι το ζυμάρι μας να είναι περίπου μισό δάχτυλο στο ύψος.
Βάζουμε τα toppings μας, όπως σάλτσα ντομάτας, ξερό βασιλικό και τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνουμε για 14 με 17 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς., μέχρι να ψηθεί ο πάτος της πίτσας.
3 comments
Αγγελική
Εύκολη, γρήγορη και Υπέροχη!!!
Δέσποινα
Φανταστική!